Monthly Archives: January 2018

Vicepremierul Iurie Leancă pleacă la Bruxelles; Ce mesaj are de transmis în capitala UE

Vicepremierul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, va efectua, între 22 și 23 ianuarie, prima sa vizită de lucru la Bruxelles, unde va avea un șir de întrevederi importante cu mai mulți decidenți din Uniunea Europeană.

VIDEO. Președintele Dodon a făcut-o și în acest an! Dar fără Galina și fără halat

Și în acest an, la 19 ianuarie, președintele Igor Dodon s-a scăldat de Bobotează apa rece a unui lac. Tradiția a fost urmată de Igor Dodon la Sadova, Călărași, localitatea de baștină a șefului statului.

O nouă decizie a BNM în privința mandatelor administratorilor temporari ai BC „Moldindconbank” S.A.

Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a decis prelungirea pentru o perioadă de șase luni, începând cu data de 20 ianuarie a.c., a mandatelor administratorilor temporari ai BC „Moldindconbank” S.A.

Referendumul pentru revocarea lui Renato Usatâi va avea loc la 4 martie

Referendumul local privind revocarea din funcție a primarului municipiului Bălți, Renato Usatîi, va avea loc pe 4 martie. O decizie în acest sens a fost aprobată în ședința de astăzi, 19 ianuarie, a Consiliului municipal Bălți, cu 21 de voturi.

IGSU: se circulă cu dificultate în zona de sud; 166 de localități rămân fără curent

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) al MAI informează că se circulă cu dificultate pe porțiunile de trasee Anenii Noi –Căușeni – Ștefan Vodă, Veșnevca – Cantemir, Vulcănești – Cahul – Taraclia , Leova – Cantemir.

Ambasadorii țărilor UE la Chișinău au anunțat în ce condiții vor susține R. Moldova

Viceprim-ministrul pentru integrare europeană al R. Moldova, Iurie Leancă, a avut, joi, o întrevedere cu ambasadorii Uniunii Europene cu reşedinţa la Chişinău.

Încă un polițist reținut pentru trafic de influență

Fratele polițistului, prins ieri în flagrant delict cu mită, a fost reținut de ofițerii și procurorii anticorupție. Și acesta este polițist bănuit de trafic de influență, doar că pe un alt dosar, precizează CNA.

Președintele Dodon planifică o vizită la Bruxelles

Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu șeful Delegaţiei UE în Moldova, Peter Michalko, cu care a discutat subiecte cu privire la politica internă și externă a țării, situația din regiune, cooperarea bilaterală și multilaterală, obiectivele de bază pentru anul curent.

Parlamentul examinează patru candidaturi pentru posturi de ambasadori

Comisia politică externă și integrare europeană a examinat și avizat, în ședința de astăzi, candidaturile pentru funcțiile de Ambasadori ai R. Moldova în Regatul Țărilor de Jos, Regatul Belgiei, Republica Lituania și Republica Populară Chineză.

55 de localități, fără curent din cauza ninsorilor

Un număr de 55 de localități din 12 raioane ale ţării au rămas fără curent electric în urma ninsorilor abundente din noaptea trecută.