Monthly Archives: January 2018

Cutremur la Curte! Panțâru a demisionat!

Tudor Panţâru și-a prezentat demisia din funcția de președinte și judecător al Curții Constituționale. Într-un comunicat de presă al instituției, se spune că din 1 februarie până la alegerea noului președinte, interimatul va fi exercitat de către judecătorul Aurel Băieșu.

Loc bun pentru R. Moldova într-un top mondial

Cu 58 puncte din 100, R. Moldova a fost plasată pe locul 33 din 115 țări incluse în clasamentul mondial al transparenței bugetare „Open Budget Index”, făcute publice astăzi.

Moldova în context geopolitic, subiect de discuții în SUA

Vicepreședintele Parlamentului, Valeriu Ghilețchi a avut o serie de întrevederi cu oficiali ai statului Carolina de Nord din SUA, în care au fost abordate relațiile de cooperare cu R. Moldova și intensificarea dialogului bilateral.

BNM prognozează scăderea ratei inflației

Banca Națională a Moldovei (BNM) a revizuit în scădere prognoza ratei inflației pentru anul 2018 la 3,7, față de 4 la sută cât anticipa în raportul asupra inflației nr.4, lansat în luna noiembrie anul trecut.

Moldova ar putea avea reprezentanțe diplomatice în Abu Dhabi şi Dubai

Despre aceasta au discutat șeful diplomației moldovenești, Tudor Ulianovschi, și omologul său din Emiratele Arabe Unite, Anwar bin Mohammed Gargash.

Trei ambasadori străini au fost acreditați în R. Moldova

Președintele R. Moldova a primit scrisorile de acreditare din partea a trei ambasadori agreați: E.S. Batsaikhan Dashjamts, Ambasador al Mongoliei în Moldova cu reședința la Sofia; E.S. Gregory Michael Andrews, Ambasador al Noii Zeelande în Moldova cu sediul la Bruxelles și E.S. Safdar Hayat, Ambasador al Pakistanului în Moldova, cu sediul la București.

O nouă asistență americană generoasă oferită R. Moldova

Programul USAID pentru Reforme Structurale în Moldova a fost lansat la Chișinău. Acesta urmărește îmbunătățirea mediului de afaceri și a comerțului în țară, să ajute instituțiile guvernamentale și sectorul privat să accelereze implementarea mecanismelor de liberalizare a comerțului.

Igor Dodon se pregătește să ia cu „asalt” Berlinul!

Președintele R. Moldova, Igor Dodon se pregătește să efectueze o vizită la Berlin, unde speră să facă cunoștință cu cancelarul german, Angela Merkel.

Ce prevede reforma Tănase în justiția moldovenească

Ministrul Justiției, Alexandru Tănase, a anunțat, marți, care sunt direcțiile strategice și acțiunile prioritare pentru reforma judiciară din R. Moldova.

FOTO. Poliția – în alertă! S-a întâmplat chiar în fața sediului Guvernului

Poliția Națională a anunțat că întreprinde măsuri de identificare a persoanelor care au incendiat tricolorul de pe Arcul de Triumf din Chișinău, vizavi de sediul Guvernului R. Moldova.