Monthly Archives: February 2018

Putin ar putea fi gelos! Dodon se pregătește de o vizită în SUA

Președintele Igor Dodon va efectua o vizită în SUA, care ar putea să se producă în perioada 1-8 iulie a.c. Despre acest fapt, Dodon a discutat azi cu ambasadorul american James Pettit.

Moldovenii vor putea călători în Turcia numai cu buletinele de identitate

Cetățenii R. Moldova și cei ai Turciei vor putea călători reciproc în baza buletinului de identitate. Guvernul a aprobat, miercuri, iniţierea negocierilor asupra proiectului Protocolului de modificare a Acordului dintre Guvernele celor două state privind abolirea reciprocă a vizelor.

Igor Dodon convoacă Consiliul Suprem de Securitate; Iată ce subiecte vor fi discutate

Președintele Igor Dodon a convocat o ședință de lucru cu participarea consilierilor prezidențiali și membrilor Consiliului Suprem de Securitate (CSS) cu privire la organizarea și desfășurarea ședinței CSS.

În R. Moldova au fost puși în circulație bani noi

Banca Națională a Moldovei a anunțat despre punerea în circulație, începând cu data de 28 februarie a.c., a unei serii noi de monede metalice: de 1, 2, 5 și 10 lei. Acestea vor circula în paralel cu bancnotele existente de aceeași valoare nominală.

Bucureștiul pune la bătaie circa 1 mil. de euro pentru un proiect  din Parcul „Valea Morilor”

Consiliul Municipal Chişinău a aprobat Acordul de grant pentru finanţarea lucrărilor de reconstrucţie a scărilor din granit din Parcul „Valea Morilor”.

Demiteri din Serviciul Vamal

Șase inspectori vamali urmează a fi eliberați din funcție după ce investigațiile interne au relevat comiterea, de către aceștia, a unor serii de încălcări flagrante ale legislației, precum și ale normelor deontologice instituite.

Gripa de tipul A(H1N1) a ucis un bărbat de 41 de ani din Chișinău

Un bărbat de 41 de ani din Chișinău a murit, fiind afectat de virusul gripal de tipul A(H1N1). Pacientul s-a adresat tardiv, săptămâna trecută, după asistență medicală, în stare gravă, cu maladii concomitente și nu a fost vaccinat împotriva gripei sezoniere, precizează Centrului Național de Sănătate Publică.

OPINIE. Schimbarea guvernării după alegeri ar arunca în aer relațiile R. Moldova cu România

Schimbarea guvernării în R. Moldova după alegerile parlamentare care vor avea loc în anul 2018 ar putea deteriora într-un mod fatal relația moldo-română. De această opinie este analistul politic Anatol Țăranu, exprimată la o emisiune de la Publika TV.

Ministrul de Externe al R. Moldova, în vizită de lucru la Geneva

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, efectuează, în perioada 28 februarie – 1 martie a.c., o vizită de lucru la Geneva, Confederaţia Elveţiană, pentru a participa la Segmentul de nivel înalt al celei de-a 37-a sesiuni a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului (CDO).

Asociația Investitorilor din România a fost inaugurată la Chișinău

La inaugurarea Asociaţiei Investitorilor din România (AIR) în R. Moldova au participat premierul Pavel Filip şi prim-ministrul României, Viorica Dăncilă.