Monthly Archives: February 2018

FOTO. Prima unitate militară din R. Moldova a sărbătorit 26 de ani de la fondare

O ceremonie cu ocazia aniversării a 26-a de la crearea Brigăzii de infanterie motorizată „Dacia” a avut loc în Piaţa Independenţei din orașul Cahul.

Descoperire de milioane în raionul Telenești!

Viceprimarul oraşului Telenești, Victor Bogdan, fiind la cariera de nisip din Verejeni, a descoperit în nisipul excavat un dinte enorm de fosilă. Ulterior, s-a stabilit că acesta este un dinte de mastodont, un strămoș al elefantului, care în timpurile neoliticului ar fi populat aceste regiuni.

Președintele Dodon va convoca Consiliul Suprem de Securitate

Președintele Igor Dodon va convoca Consiliul Suprem de Securitate cel mai probabil la 28 februarie, ultim azi a acestei luni.

Nici o surpriză; Rusia va reprezenta R. Moldova la Eurovision!

Trupa transnistreană DoReDoS va reprezenta R. Moldova, în acest an, la Lisabona, la Eurovision Song Contest 2018. DoReDoS a obținut aseară, în finala națională a concursului, punctajul maxim al juriului și al telespectatorilor.

Ministrul Ulianovschi, în vizită la Bruxelles; Merge și la cartierul general al NATO

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, va efectua o vizită de lucru la Bruxelles, în zilele de 25 și 27 februarie a.c. 

A murit unul dintre cei mai cunoscuți traducători din R. Moldova

Scriitorul Igor Creţu, poet, reputat traducător din literatura rusă și din literatura universală s-a stins din viaţă, la 23 februarie.

Cine l-a sfătuit pe Chirtoacă să demisioneze

Primarul demisionar al Chișinăului Dorin Chirtoacă susține că decizia de a demisiona a luat-o de unul singur, nefiind influențat de partid sau din afară.

Igor Dodon a decorat cu „Ordinul Republicii” un spital din Chișinău

Președintele Igor Dodon a decorat Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” din Chișinău cea mai înaltă distincție de stat – „Ordinul Republicii”.

Moțiunea simplă împotriva lui Gaburici a eșuat

Moțiunea simplă asupra politicii interne în domeniul economiei, realizate de Ministerul Economiei și Infastructurii, condus de ministrul Chiril Gaburici, a fost respinsă  astăzi în Parlament.

O întreprindere germană intenționează să investească în ZEL Bălți

Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanții grupului german „Fritzmeier Group”, care intenționează să investească în Zona Economică Liberă „Bălți”.