Monthly Archives: March 2018

OSCE transmite seturi de echipament observatorilor militari de pe Nistru

Misiunea OSCE în Moldova va transmite patru seturi de echipament tehnic observatorilor militari din partea R. Moldova, ai regiunii Transnistrene, Rusiei și Ucrainei din cadrul Forțelor mixte de menținere a păcii la ședința Comisiei Unificate de Control (CUC).

Cum răspunde Dodon la întrebarea dacă-și dorește o întâlnire cu Trump

Președintele Igor Dodon a confirmat că în acest an va ajunge în perioada 1-9 iulie în SUA, la invitația lui Brian Brown, președintele Organizaţiei Internaționale pentru Familie.

EXPERT | La cârma Chișinăului trebuie să vină o persoană care să fie și politician, dar și bun manager

Alegerile locale noi reprezintă o repetiție generală pentru scrutinul parlamentar din toamna acestui an. De această părere este analistul Victor Ciobanu, exprimată în cadrul emisiunii „Ora expertizei” de la postul de televiziune Jurnal TV. Analistul consideră că alegerile locale noi sunt foarte importante sub aspect politic.

A murit Andrei Gheorghe, realizatorul emisiunii „Salutare Națiune” de la Prime TV

Jurnalistul Andrei Gheorghe a fost găsit decedat luni seara, după ora 22,00, la domiciliul său din localitatea Voluntari.

Putin, glorios în Moldova; Circa 96% dintre rușii din RM l-au votat pe Vladimir Putin

Peste 80 mii de cetățeni ruși au votat duminică la cele 27 de secții de votare din R. Moldova, care au fost deschise pentru desfășurarea alegerilor prezidențiale.

Locul din sudul Moldovei unde visele au prins culori, grație Uniunii Europene

Denis explică în limba bulgară cum trebuie să arate un acoperiș, Vlada îl contrazice în rusă, iar Roman îl completează în română. Copiii construiesc împreună o căsuță din cubulețe de lemn. Educatoarea care îi supraveghează le vorbește în română și toți acceptă rapid să mai înalțe un turnuleț.

DOC. Victoria lui Filip în fața lui Dodon! Șeful statului a semnat decretul de numire a noului ministru al Justiție

Președintele Igor Dodon a semnat decretul de numire în funcție a noului ministru al Justiției, Victoria Iftodi. Șeful statului a spus că a decis să semneze documentul după discuțiile cu prim-ministru Pavel Filip și cu Victoria Iftodi.

Șeful diplomației bosniace efectuează o vizită oficială la Chișinău

Ministrul Afacerilor Externe al Bosniei şi Herţegovina, Igor Crnadak, întreprinde o vizită oficială în Republica Moldova, în perioada 19-21 martie a.c.

Săptămâna trecută, Vama a încasat circa 400 mil. de lei

În perioada 12-18 martie 2018, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 393,3 milioane lei, fiind perfectate per total 10 363 de declarații vamale.

Dodon l-a felicitat pe Putin cu ocazia realegerii; „Noi mai avem multe de făcut împreună cu Rusia și Președintele său!”

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, a adresat un mesaj de felicitare omologului său rus, Vladimir Putin cu ocazia realegerii în funcție. Vladimir Putin a învins cu un scor-record la alegerile prezidențiale de duminică, care au fost organizate în Rusia.