Monthly Archives: March 2018

Cum comentează BNM știrile din presă privind retragerea Société Générale de la „Mobiasbanca”

Banca Națională a Moldovei (BNM) a anunțat că nu a primit vreo notificare din partea grupului Société Générale referitor la intențiile acesteia de a vinde sucursala moldovenească BC „Mobiasbanca” SA, așa cum au scris scria sâmbătă mai multe surse mass media străine și din Moldova.

Compania care deține „Mobiasbancă” se retrage din Moldova

Banca franceză Société Générale, care deține Mobiasbancă în R. Moldova, își retrage afacerile din Bulgaria, Albania, Macedonia, Muntenegru, Serbia și Moldova.

Rusia expulzează trei diplomați moldoveni

Autoritățile de la Moscova au decis ieri expulzarea a trei diplomaţi moldoveni ca răspuns la decizia Chişinăului de a declara persona non grata trei diplomaţi ruşi, în semn de solidaritate cu Marea Britanie în scandalul Skripal.

PCRM nu va avea candidați pentru Primăriile Chișinău și Bălți; Comuniștii cheamă populația să boicoteze alegerile

Partidul Comuniştilor din RM (PCRM) nu îşi va înainta candidaţi la alegerile locale anticipate din 20 mai în Chişinău şi Bălţi şi îndeamnă alegătorii să „ignore aceste alegeri, demonstrând astfel dispreţul profund față de politicienii sătui şi guvernarea coruptă”.

FOTO. Președintele Dodon la sfat cu candidații PSRM pentru Primăriile celor două capitale

Președintele R. Moldova Igor Dodon a avut o ședință de lucru cu lideri din PSRM pe tema alegerilor din Chișinău și Bălți.

În 2017, datoriile Transnistriei au crescut ca pe drojdii

La începutul anului 2018, datoriile creditoare ale Transnistriei au constituit 9,077 mlrd. ruble ($567,3 mil.) şi au crescut într-un an cu 739,3 mil. ruble ($46,2 mil.).

SONDAJ. Partidele cu cele mai mari șanse la alegerile parlamentare

Dacă duminica viitoare în Moldova ar avea loc alegeri parlamentare, în Parlament ar accede doar trei partide: PSRM – 32%, PAS – 18% şi PDM – 8%, arată datele unui sondaj al Institutului Republican Internaţional (IRI), notează Infotag.

Tren modern, pus în circulație pe cursa Chișinău-Odesa

Începând de astăzi, 30 martie, este pus în circulaţie un tren modern pe cursa Chişinău-Odesa. Astfel, pasagerii vor putea călători în Ucraina în condiţii de confort sporit, fiind redus totodată şi timpul de circulaţie. Trenul va circula în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică.

Condamnat la opt ani de pușcărie pentru că și-a bătut crunt tatăl

Un locuitor al raionului Cimişlia a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru violenţă în familie cu cauzarea vătămării grave a integrităţii corporale.

Peter Michalko: Pentru UE este important ca alegerile să aibă loc în mod democratic

Pentru Uniunea Europeană este important ca în Republica Moldova alegerile parlamentare din acest an să aibă loc în mod democratic, fără să existe suspiciuni că standardele democratice au fost în risc. Declarația a fost făcută de șeful Delegației UE în Republica Moldova, Peter Michalko, în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune Moldva 1, transmite IPN.