Monthly Archives: April 2018

Mii de țigarete nedeclarate, depistate de vameși într-un microbuz la Cahul

Șoferul unui microbuz care transportă colete în Germania este cercetat de vameși pentru tentativa scoaterii ilegale din țară a unui lot de țigarete de diverse mărci, marcate cu timbru de acciz al RM.

VIDEO. Mai sunt câteva zile în care la Fisc poți depune declarația pe venit

Serviciul Fiscal de Stat amintește că expiră termenul în care pot fi depuse declarațiile pe venit. Acest lucru poate fi făcut până la 2 mai inclusiv.

De mâine, salariul minim în sectorul real crește cu 230 de lei

Cuantumul minim garantat al salariului în sectorul real al economiei va crește cu 230 de lei și va constitui 2610 de lei pe lună, începând cu 1 mai a.c.

26 de persoane vor primi indemnizații de 1 mil. de lei pentru asigurarea cu locuințe

Guvernul va acorda peste un milion de lei sub formă de indemnizații unice pentru construcţia unei case individuale, a unei locuinţe cooperatiste, pentru procurarea spaţiului locativ sau pentru reparația caselor.

Volumul transferurilor băneşti din străinătate, în creștere

Volumul transferurilor băneşti nete din străinătate în favoarea persoanelor fizice prin intermediul băncilor din R. Moldova a crescut în primul trimestru al acestui an cu 17,8 la sută și a revenit pe creșterea puternică dinaintea crizei provocată de „furtul miliardului”.

Coreea de Nord s-a angajat să închidă centrul de teste nucleare!

Liderul nord coreean Kim Jong Un a promis, în cadrul summitului istoric, că va închide, în luna mai, centrul de teste nucleare, iar la eveniment va invita experţi din Coreea de Sud şi SUA, dar şi jurnalişti străini, anunţă oficialii de la Seul, citaţi de AFP.

Mitropolia Moldovei cere ajutorul enoriașilor pentru renovarea unei biserici incendiate

În noaptea de vineri spre sâmbătă, 28 aprilie, Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din satul Hârtop, raionul Florești, a fost incendiat de niște persoane necunoscute. Incendiul a mistuit o bună parte din locașul sfânt și obiectele de cult, astfel că Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove a făcut apel la enoriași, solicitându-le ajutorul în vederea restaurării edificiului.

Dodon vrea mai multe secții de votare în Rusia

Președintele Igor Dodon consideră că atât numărul buletinelor de vot, cât și cel al secțiilor din votare pentru alegerile parlamentare din RM trebuie majorate în Federația Rusă.

Rețeta lui Buffet: cum să transformi 114 dolari în 400.000 USD

Warren Buffet, cel mai mare investitor pe care bursa l-a cunoscut vreodată, a mărturisit, într-un interviu pentru Yahoo Finance, că prima acţiune el a cumpărat-o la vârsta de 11 ani. Miliardarul a povestit o întâmplare menită să îi încurajeze chiar şi pe scepticii care nu cred în „magia” bursei”.

Învingătorii Concursului „Scrisoare Mamei”, premiați

Aproximativ 250 de elevi și 50 de profesori, laureați ai Concursului Național de Creație Literară pentru Elevi „Scrisoare Mamei”, au fost premiați în cadrul unei gale organizate sâmbătă, 28 aprilie, de către Direcția generală educație, tineret și sport a municipiului Chișinău.