Monthly Archives: May 2018

Parlamentul va crea Comisia de control al finanțelor publice

Cazul expulzării celor 7 cetățeni străini, discutat la Parlament

Parlamentul va institui o comisie permanentă care va examina rapoartele Curții de Conturi. Noua comisie se va numi Comisia de control al finanțelor publice și urmează a fi funcțională din următoarea legislatură parlamentară. Inițiativa aparține președintelui Parlamentului Andrian Candu și în ședința de astăzi a fost susținută, în lectură finală, de 54 de deputați.

Parteneri de dezvoltare și instituții publice vor investi în modernizarea producerii materialului săditor viticol certificat

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova (MADRM), Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Oficiul Viei și Vinului al Republicii Moldova (ONVV), Fundația HEKS Moldova și Institutul Științifico-Practic de Horticultură și Tehnologii Alimentare (IȘPHTA) au semnat astăzi un acord de înțelegere care prevede efectuarea până în 2020 a investițiilor de peste 400 de mii USD în producerea materialului săditor viticol certificat orientat la necesitățile pieței.

Mega concert dedicat victoriei FC Milsami Orhei: Gândul Mâței, Brio Sonores, DoReDos

Echipa de fotbal FC Milsami Orhei organizează sâmbătă, 2 iunie, un mega concert pe teritoriul parcului cultural familial „OrheiLand”.

Moldova, Belarus și Ucraina, atenționate despre pericolul unei noi maladii la animale

Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite (FAO) consideră că Moldova, Belarus şi Ucraina s-ar putea confrunta în viitorul apropiat cu o nouă provocare – îmbolnăvirea animalelor cu dermatita nodulară virală (DNV), care a apărut în Caucaz și în Federația Rusă şi crește posibilitatea de răspândire ulterioară în alte țări din Europa de Est.

În toate școlile din Moldova a răsunat ultimul sunet de clopoțel

Elevii din întreaga ţară au marcat astăzi ultima zi din anul şcolar 2017-2018.

În Parlamentul Elveției a fost format Grupul de prietenie cu Moldova

La Berna a avut loc ceremonia de instituire a Grupului de prietenie cu R. Moldova în cadrul Asambleei Federale a Confederaţiei Elveţiene.

Peste 800 de observatori vor monitoriza alegerile din Chișinău

Comisia Electorală Centrală a acreditat peste 800 de observatori naționali și internaționali, care vor monitoriza turul doi al alegerilor locale noi care vor fi organizate în data de 3 iunie, la Chișinău.

Au fost lansate pașapoarte pentru peste 120 de specii rare de plante și animale din Soroca și Ștefan Vodă

În premieră pentru R. Moldova, raioanele Soroca și Ștefan Vodă dețin instrumente valoroase de protejare a mediului: pașapoarte pentru speciile rare de plante și animale, precum și ghiduri ale habitatelor rare.

BERD, disponibilă să susțină în continuare R. Moldova

Șeful Biroului BERD în Chișinău, Angela Sax a confirmat disponibilitatea instituția pe care o reprezintă de a susține în continuare R. Moldova în realizarea reformelor orientate spre asigurarea dezvoltării economice durabile.

Runda de negocieri în formatul „5+2” în problema transnistreană a avut loc la Roma

Toate aspectele ce țin de „pachetul din opt puncte” vor fi finalizate până la sfârșitul anului: acesta a fost rezultatul istoric al negocierilor în formatul 5+2 privind procesul de reglementare transnistreană, care au avut loc la Roma pe 29 și 30 mai, sub egida Președinției italiene la OSCE.