Monthly Archives: June 2018

Protest pro-Năstase în Capitală

Mii de persoane au venit astăzi în fața primăriei capitalei, dar și în Piața Marii Adunări Naționale nemulțumiți de decizia magistraților de a nu valida alegerile locale noi din municipiul Chișinău.

Casa Alba a nominalizat un nou ambasador al SUA în R. Moldova

Derek J. Hogan va fi noul ambasador al SUA la Chișinău, potrivit unui comunicat de presă al Casei Albe. Hogan este originar din statul Virginia și a activat în calitate de diplomat încă din anul 1997. În prezent, este secretar executiv adjunct al Departamentului de Stat al SUA, funcție pe care o deține din 2017.

Un fotoreporter din R. Moldova a decedat în Alpii Italiei

Corpul neînsuflețit al fotoreporterului Valerii Corcimari a fost găsit, sâmbătă, în Alpii Italiei. Valerii Corcimari era dat dispărut încă la mijlocul săptămânii.

Înalți oficiali ai AP OSCE, în vizită în R. Moldova

O delegație a Adunării Parlamentare a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (AP OSCE) va efectua o vizită de lucru în R. Moldova, în perioada 24-28 iunie a.c. Delegația este condusă de președintele AP OSCE, George Tsereteli (Georgia).

Donald Trump a primit scrisorile de acreditare de la noul ambasador al RM în SUA

În cadrul unei ceremonii oficiale la Casa Albă, Cristina Balan a prezentat scrisorile de acreditare în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotențiar al R. Moldova președintelui SUA, Donald J. Trump.

A murit un ex-președinte al Parlamentului RM

Fostul Președinte al Legislativului, Dumitru Moțpan, a încetat din viață la vârsta de 78 de ani. 

Pavel Filip: Subiectul retragerii trupelor ruse din RM va rămâne pe agenda ONU, până când ultimul soldat rus nu va ieși din Moldova

„Este un rezultat al nostru, al tuturor celor care ținem la independența și integritatea țării noastre. De asemenea, este pentru noi un semnal de încredere și solidaritate din partea comunității internaționale”. 

Dodon despre rezoluția ONU: un nou gest antirusesc al Guvernului RM

Guvernul R. Moldovei, controlat de Partidul Democrat, a comis un nou gest ostil antirusesc, inițiind procedura de votare de ieri de la ONU cu privire la retragerea trupelor ruse de pe teritoriul R. Moldova.

Un antecontract pentru cumpărarea a 41,09% din acțiunile MAIB a fost semnat la Chișinău

Antecontractul privind procurarea de către stat și deetatizarea a 41,09% din acțiunile nou emise ale băncii de importanță sistemică Moldova-Agroindbank S.A. între Guvernul R. Moldova și Consorțiul internațional de investitori (BERD, Invalda INVL, Horizon Capital) a fost semnat la Chișinău.

Ziua Suveranităţii Republicii Moldova

Astăzi este sărbătorită Ziua Suveranităţii Republicii Moldova. Declaraţia de Suveranitate a fost adoptată acum 28 de ani, pe 23 iunie 1990, de către deputaţii Sovietului Suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldoveneşti.