Monthly Archives: July 2018

Un fost ministru al Justiției dă de pământ cu monumentul cu care se laudă Dodon

Fostul ministru al Justiției și ex-președintele Curții Constituționale, Alexandru Tănase, a criticat dur monumentul domnitorului Dimitrie Cantemir și al țarului rus Pentru I, inaugurat recent într-un oraș din regiunea Rostov.

Doi moldoveni au murit într-un accident produs în România

Doi cetățeni ai R. Moldova au decedat într-un accident rutier produs în dimineața zilei de azi pe DN 11, Braşov-Târgu Secuiesc, pe raza localităţii Moacşa din Romania.

Moldova rămâne lider la importul de fier uzat din Ucraina

Conform rezultatelor primului semestru, Republica Moldova şi-a păstrat titlul de cel mai mare consumator de fier uzat din Ucraina, chiar dacă ţara vecină a introdus sancțiuni împotriva Uzinei Metalurgice Moldoveneşti.

Săptămâna mondială a alăptării va fi marcată în Moldova

Începând de miercuri, 1 august şi timp de o săptămână în Republica Moldova se va desfăşura Săptămâna mondială a alăptării. Pe parcursul acesteia vor fi desfăşurate un şir de activităţi pentru a încuraja alăptarea şi pentru a îmbunătăţi starea de sănătate a copiilor.

Avocatul regal britanic James Ramsden: Kroll minte și o face intenționat

Rapoartele Kroll 1 și Kroll 2 referitor la frauda bancară din Republica Moldova nu conțin argumente și dovezi, ci simple impresii și presupuneri care sunt prezentate ca adevărul absolut, constată un raport realizat de cunoscuta companie cu renume mondial Quintel Intelligence și de avocatul regal britanic al lui Ilan Șor, James Ramsden.

Un expert FMI va oferi asistență Serviciului Fiscal de Stat

Un nou reprezentant al Fondului Monetar Internațional va oferi asistență Serviciului Fiscal de Stat în cadrul unui proiect susținut de Guvernul Olandei.

Igor Dodon și-a mai planificat o vizită în Rusia

Preşedintele Igor Dodon va efectua o vizită oficială la Moscova în a doua jumătate a lui octombrie. Despre aceasta el a declarat la Volgodonsk, în regiunea rusă Rostov, potrivit TASS.

Letonia are un nou atașat militar în Moldova

Ambasadorul Letoniei în Moldova, Atis Lots, l-a prezentat la Ministerul Apărării pe noul ataşat militar leton, cu sediul la Kiev, colonel Eriks Naglis.

500 de elevi din R. Moldova se vor odihni în tabere gratuite pe litoralul românesc

O sută de elevi din R. Moldova au ajuns pe litoralul Mării Negre prin Programul de cooperare Bucureşti-Chişinău, alţi 400 urmând să beneficieze, de asemenea, de tabere gratuite în staţiunea Tineretului din Costineşti.

Trei sesiuni de BAC ar putea fi organizate în R. Moldova

Pe parcursul unui an de studii ar putea fi organizate trei sesiuni de susținere a examenelor de Bacalaureat.