Monthly Archives: August 2018

Ziua Limbii Române, sărbătorită în RM și România

Astăzi, în Republica Moldova, pentru a-l 28-lea an consecutiv, este marcată Ziua Limbii Române. Din 2013, această zi este sărbătorită și în România.

Efectele programului „PARE 1+1”

1246 de întreprinderi au fost finanțate prin intermediul programului „PARE 1+1”, începând cu anul 2010.

Salariul mediu pe economie a crescut cu 13%

6370 de lei – atât a constituit câștigul salarial mediu lunar pe economie în trimestrul doi al anului 2018. Suma a înregistrat o creștere de 13,0% față de aceeași perioadă a anului trecut, informează Biroul Național de Statistică.

Se deschide o nouă cursă aeriană între România și RM

Din 16 septembrie curent, va fi lansată o nouă rută aeriană regulată. Aceasta va face legătura dintre Chişinău şi Timişoara, România. Ruta va fi operată de trei ori pe săptămână, în zilele de miercuri, vineri şi duminică.

A murit cântărețul rus Iosif Kobzon

Artistul emerit al URSS, Iosif Kobzon a murit la vârsta de 80 de ani. La sfârșitul lunii trecute, cântărețul a fost spitalizat. El suferea de câțiva ani de o boală oncologică.

S-a dat startul înscrierii la inițiativa „Tineri ambasadori europeni”

Tinerii cu vârsta între 18 și 25 de ani sunt invitați să aplice la inițiativa „Tineri Ambasadori Europeni” (YEAs) pentru a deveni parte a comunității internaționale a tineretului. Termenul limită pentru aplicare este 12 septembrie. În total, urmează a fi selectați o sută de participanți, transmite IPN.

Au jurat credință la Cahul

Peste 300 de tineri încorporați în Brigada de infanterie motorizată „Dacia” au depus jurământul militar, în cadrul unei ceremonii desfășurate la Cahul.

Încă o localitate din RM a adoptat o Declarație de Unire cu România

Consilierii locali din satul Batîr, raionul Cimişlia, au votat o Declaraţie de Unire cu România.

Se prăbușește piața imobiliară din Chișinău?

Biroul Naţional de Statistică informează că în ianuarie-iunie a.c. au fost date în exploatare 2471 locuințe cu suprafaţa totală de 208,1 mii m², în scădere cu 36,5% față de perioada similară a anului precedent.

Patru cutremure s-au produs în România

Patru cutremure s-au produs la 29 august în judeţul Vrancea (România), cel mai mare dintre acestea, ca magnitudine, având 2,9 grade pe scara Richter, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului de la București.