Monthly Archives: September 2018

Silvia Radu și Nicolae Ciubuc au devenit miniștri

Noii membri desemnați ai Cabinetului de Miniștri, Silvia Radu și Nicolae Ciubuc, au depus, astăzi, jurământul de învestire în cadrul unei ceremonii desfășurate la Reședința de Stat.

Ambasadorul SUA, James Pettit: Oamenii din R. Moldova merită o viață mai bună

Oamenii din Republica Moldova merită o viață mai bună și un guvern care funcționează într-un mod care contribuie la îmbunătățirea vieții oamenilor aici, în țară. Moldova are un potențial enorm și trebuie numai să dezvoltăm, să lucrăm împreună pentru a stabili o țară prosperă, o țară democratică, o țară care funcționează bine.

Veniturile încasate de Vamă săptămâna trecută a de pășit 450 mil. de lei

În perioada 17-23 septembrie, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 451,3 milioane lei, fiind perfectate per total 10 870 de declarații vamale.

Moldova a prelungit pe cinci ani acordul cu Israel privind angajarea lucrătorilor

Acordul între Guvernul R. Moldova și Guvernul Statului Israel cu privire la angajarea temporară a lucrătorilor a fost prelungit cu cinci ani.

FOTO. Militarii moldoveni, la datorie în Kosovo

Militarii Armatei Naţionale, aflaţi în operaţiunea de menţinere a păcii KFOR din Kosovo, execută misiuni specifice teatrului de operaţii.

Hitler şi Lennin candidează la un scrutin din Peru

Doi candidaţi cu numele Hitler şi Lennin sunt adversari într-un scrutin local din Peru, informează site-ul cotidianului The Independent, citat de Mediafax.

Două instituții din domeniul energetic vor fuziona

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) va absorbi Inspectoratul Energetic de Stat (IES) și va prelua atribuțiile acestuia în domeniul supravegherii energetice de stat.

A patra cădere a lui Dodon

Președintele Parlamentului sau premierul va exercita interimatul funcției de președinte al țării pentru a emite decretele de numire în funcție a celor doi miniștri, pe care Igor Dodon a refuzat să-i numească, așa cum prevede legea, candidaturile fiind înaintate de premier de două ori.

O nouă Strategie de dezvoltare a sectorului IT, aprobată de Guvern

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi Strategia de dezvoltare a industriei tehnologiei informației și a ecosistemului pentru inovare digitală pe anii 2018-2023 și Planul de acțiuni privind implementarea acesteia.

Liberalii au lansat o campanie unionistă

Partidul Liberal a lansat, duminică, campania „În anul Centenarului, semnează Declarația de Unire a #RepubliciiMoldova cu Țara-Mamă #ROMÂNIA”.