Monthly Archives: September 2018

Cei mai mulți struguri din RM sunt exportați în România

Aproape 52% din producția de struguri din R. Moldova destinată exportului ajunge pe piața din România. Valoarea acesteia se ridică la suma de 3,5 milioane de dolari, numai în perioada ianuarie-iunie a acestui an.

Presa rusă despre Dodon: un președinte neluat în seamă, dar băgăreț

Acțiunile președintelui Igor Dodon la summit-ul CSI de la Dușanbe sunt luate în derâdere de jurnaliștii de la cunoscuta publicație Kommersant, care menționează într-un articol că acesta nu este luat de nimeni în seamă, dar sugerează că în pofida acestui fapt, Igor Dodon încearcă să se facă văzut printre lideri.

FOTO. Record al României pe tema Unirii, inclus în Guiness World Records

Aproape 5000 de români din 70 de localităţi ale României au stabilit un record mondial formând harta țării în contextul Centenarului Unirii.

Bătrânii alcătuiesc circa 18% din populația R. Moldova  

Bătrânii alcătuiesc circa 18% din populația R. Moldova  

Un raport al Biroului Național de Statistică arată că la începutul acestui an, în R. Moldova locuiau 629,6 mii persoane în vârstă de 60 ani şi peste, ceea ce constituie 17,7% din numărul total al populației stabile.

A murit un politician găgăuz

Stepan Topal, fost președinte separatist al Găgăuziei, a murit la vârsta de 81 de ani. Politicianul găgăuz suferea de o boală incurabilă.

Un Muzeu național de istorie a evreilor va fi deschis la Chișinău

Un Muzeu național de istorie a evreilor va fi deschis la Chișinău, iar legislația națională privind combaterea antisemitismului, intoleranței și xenofobiei va fi perfecționată.

Prim-ministrul RM a cerut la ONU retragerea trupelor ruse din Transnistria

Premierul Pavel Filip a cerut, sâmbătă, de la tribuna ONU, retragerea trupelor ruse de pe teritoriul țării noastre. El a declarat că retragerea completă a trupelor ruse va facilita procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

BNM a anunțat un concurs de eseuri dedicat leului moldovenesc

Banca Națională a Moldovei (BNM) a dat startul unui concurs de eseuri la tema: „Leul moldovenesc la 25 de ani”, la care pot participa elevi și studenți din R. Moldova sau din străinătate.

Euro se va ieftini cu 20 de bani

La începutul lunii octombrie, moneda unică europeană se va ieftini cu 20 de bani și va avea un preț oficial de 19 lei și 56 de bani.

Întrevedere Filip-Iohannis la New York: R. Moldova contează pe sprijinul României în parcursul european al țării

Aspecte ce țin de valorificarea deplină a parteneriatului strategic dintre Republica Moldova și România au fost discutate în timpul întrevederii dintre prim-ministrul Pavel Filip și președintele României, Klaus Iohannis. Întâlnirea a avut loc în marja sesiunii a 73-a a Adunării Generale a ONU.