Monthly Archives: October 2018

Deflagrația din Chișinău a mai făcut o victimă

Deflagrația dintr-un bloc de locuit din bulevardul Moscovei 11/5, care a avut loc în noaptea de 6 octombrie a mai făcut o victimă. Femeia de 32 de ani în apartamentul căreia a explodat butelia de gaz a murit azi la spital.

Președintele turc va efectua o vizită de două zile în R. Moldova

Președintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan, va efectua o vizită în Republica Moldova în perioada 17–18 octombrie curent.

Filat nu a fost judecat în dosarul furtului miliardului, avocat

Fostul premier Vlad Filat nu a fost judecat în dosarul „furtului miliardului”. El a fost judecat pentru acte de corupție și pentru trafic de influență. Declarația aparține noului avocat al fostului premier, Victor Munteanu, transmite IPN.

Numărul pensionarilor scade, pensiile cresc ușor

La 1 octombrie, mărimea medie a pensiei în Moldova constituia 1663,18 lei (mai puțin de $100), majorându-se de la începutul anului numai cu 135 lei ($8), contrar afirmaţiilor autorităților că valorificarea pensiilor a permis majorarea acestora cu 300-400 lei.

Antrenamente comune ale forţelor speciale moldovene şi române

Militari ai Forţelor Speciale din R. Moldova şi România participă, în perioada 8-26 octombrie, la exerciţiul bilateral „JCET-2018”, care se desfăşoară la Baza Militară de Instruire a Armatei Naţionale de la Bulboaca.

Acces limitat pe circa 30 de străzi din Chișinău

Acces limitat pentru public în perimetrul a circa 30 de străzi, bulevarde și zone din capitală în perioada 17-18 octombrie, în contextul vizitei președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdoğan la Chișinău.

Vama a acumulat circa 445 mil. de lei într-o săptămână

Veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit, în perioada 8-14 octombrie, 444,2 milioane lei, fiind perfectate per total 11.056 declarații vamale.

A fost dat start celui mai ambițios proiect din Moldova

Construcția complexului multifuncțional Chișinău Arena a fost lansată, duminică, la Stăuceni, în cadrul unei ceremonii la care au fost prezenți spicherul Andrian Candu, președintele companiei dezvoltatoare „Summa”, miniștri și  deputați.

Un deces la Penitenciarul Pruncul

O deținută din Penitenciarul nr.16 Pruncul a decedat, duminică, la ora 09.15.

E ultima zi de achitare! Mergi la bancă dacă nu ai făcut încă asta

Astăzi, 15 octombrie, expiră termenul de plată a impozitului pe bunurile imobiliare pentru anul 2018, anunță Serviciul Fiscal.