Monthly Archives: November 2018

Nu trage pe sfoară pe nimeni; Face afaceri cu sfoară

Producerea sforii pentru legatul (palisarea) viței de vie și legumelor îi aduce perspective promițătoare unui tânăr antreprenor din Tiraspol. Datorită tehnologiei inovative utilizate de producător, sfoara este sută la sută ecologică. Mai mult, la sfârșitul sezonului agricol se risipește la o simplă atingere și se descompune în sol, scutind agricultorii de munci suplimentare.

STUPID! A patra cauză principală de deces la moldoveni

În Moldova, decesul în accidentele rutiere reprezintă a patra cauză principală de deces în rândul cetăţenilor, a declarat în cadrul unei mese rotunde consacrate Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Accidentelor Rutiere, experta reprezentanţei Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în RM, Stela Gheorghiţă.

Un autocar din RM s-a răsturnat în România: un mort și șase răniți

O persoană a decedat şi alte şase au fost rănite după ce un autocar de călători înmatriculat în Republica Moldova s-a răsturnat, luni seara, pe raza localităţii Mărăşeşti, între Haret şi Modruzeni, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

Săptămâna trecută, Vama a vărsat în buget circa 444 mil. de lei

Veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit, în perioada 12-18 noiembrie, 444,1 milioane lei, fiind perfectate în total 11.021 de declarații vamale.

Compozitorul Eugen Doga va lansa, în premieră, o piesă dedicată Marii Uniri

„Unirea Cea Mare” este titlul „Cantate scenice” de Eugen Doga ce va fi interpretată în premieră absolută în 1 decembrie la Sala polivalentă din Craiova.

Presimțirea lui Dodon

Președintele Igor Dodon nu exclude că în noiembrie ar putea avea loc tentative de înlăturare a sa din funcție, iar din acest considerent a făcut apel către susținătorii săi să fie gata să iasă în piață pentru a-l apăra.

Ce arată cifrele lui Vlad Plahotniuc

Ultimele sondaje arată creșterea imaginii pozitive a lui Vlad Plahotniuc, liderul PD, care până nu demult era persoana publică cu cele mai mari antiratinguri din țară.

Eugen Sturza a discutat cu omologul său canadian despre provocările la adresa securității RM

Ministrul Apărării Eugen Sturza a avut o întrevedere cu omologul său canadian, Harjit Singh Sajjan, în cadrul Forumului Internațional de Securitate din Halifax, Canada.

Duminică roșie la Chișinău; Ce promit socialiștii la lansarea în electorală

Un amplu miting antiguvernamental a avut loc, duminică, în PMAN din Chișinău, organizat de Partidul Socialiștilor din R. Moldova, care se lansează în campania electorală pentru alegerile parlamentare.

Prima rezervație a biosferei instituită în RM, inclusă în rețeaua UNESCO

Ceremonia de înmânare a Certificatului de înscriere a rezervației „Prutul de Jos” din R. Moldova în Rețeaua Mondială UNESCO a Rezervațiilor Biosferei a avut loc la Paris.