Voronin nu-i va susține pe Dodon și Usatâi după alegeri: „ei nu o să hotărască nimic cu voturile lor”

Vladimir Voronin susţine că nu-i va susţine pe Igor Dodon şi Renato Usatîi în cazul în care aceştia ar ajunge în Parlament şi ar propune denunţarea Acordului RM-UE. Aceste declaraţii au fost făcute în cadrul emisiunii “PAHOMI” de la Realitatea TV.

Liderul comuniştilor a declarat că “Lor le este indiferent ce promit pentru că ei, chiar dacă ajung în Parlament, nu o să aibă ponderea hotărâtoare. Noi evident că nu o să-i ajutam, cu ce interes să-i ajutăm? ”

Preşedintele comunist este de părere că Acordul RM-UE nu încurcă, dimpotrivă. “Acordul în întregime de ce încurcă? Daţi să lucrăm, daţi să facem treabă.” Acesta spune că există doar anumite compartimente din Acord care nu au fost consultate cu poporul, care nu convin Republicii Moldova şi anume aceste părţi trebuie discutate şi negociate cu instituţiile europene.

Într-un final Vladimir Voronin a menţionat, citat de Politics of Moldova, că este convins de faptul că e posibil ca ţara noastră să păstreze Acordul de Ascociere cu UE şi totodată să aibă o bună conlucrare cu Federaţia Rusă.

Foto: europalibera.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *