Soluția PCRM

PCRM consideră că după alegerile prezidențiale, pe care le consideră neconstituționale, R. Moldova se va cufunda și mai adânc în haos, informează Puterea. 

Comuniștii cred că noul președinte, deși ales de întregul popor, în actuala componență a Parlamentului, a Curții Constituționale și a întregii structuri a puterii va fi limitat în împuterniciri și riscă să fie demis de Parlament, în caz de necesitate, prin procedură de impeachment.

„O soluție constituțională de ieșire din criză este doar dizolvarea Parlamentului și organizarea până la sfârșitul anului curent a unor alegeri parlamentare anticipate. La începutul lui 2017 trebuie să fie desfășurat un referendum constituțional cu privire la schimbarea regimului de guvernare”, se arată într-un comunicat de presă al PCRM.

Amintim că, la 3 septembrie a.c., Comitetul Central al PCRM a luat decizia de a boicota alegerile prezidențiale din R. Moldova, iar formațiunea va promova o campanie prin care va chema electoratul să nu se prezinte la urnele de vot în data de 30 octombrie, când va avea loc scrutinul.

Foto: omg.md

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *