Vlad Filat este sigur că instituțiile statului au acționat corect prin excluderea lui Renato Usatâi

Invitat la emisiunea “Puterea a patra” de la N4, liderul PLDM, Vlad Filat a declarat că nu are nicio atribuție la excluderea partidului “Patria” și a liderului acestuia din Renato Usatâi din cursa electorală, dar consideră că autoritățile responsabile au acționat legal și au procedat corect cu concurentul său electoral.

Liderul PLDM consideră că dacă nu se ia atitudinea necesară, asemenea cazuri pot duce la lovituri de stat cu acțiuni în masă.

„Sunt absolut sigur că autorităţile statului au acţionat corect. Pe mine nu mă interesează acest personaj. Mă interesează să se respecte legea şi să fie garantată securitatea statului şi a cetăţenilor”, a spus Filat. Există încă din cei care atentează la securitatea statului şi cred că e posibil să se facă lovituri de stat cu acţiuni de dezordine în masă. Dacă facem o analiză a celor 23 de ani de independenţă, vedem că în tot acest timp cineva s-a străduit să disperseze societatea noastră. Continuăm la nesfârşit să polemizăm despre limbă, identitate naţională, istorie. Se ştie că atunci când nu există înţelegere în societate, este mai uşor de ocupat,”a spus Filat, citat de portalul Deschide.md.

Liderul PLDM a mai spus că fermierii din Nordul Republicii nu au nicio problemă cu roada pe care nu au putut-o exporta în Rusia din cauza embardourilor. Mai mult, statul le achită acestora despagubiri de câte 1 leu și 50 de bani pentru fiecare kilogram de mere iar din acest motiv “știți ce a mai crescut roada peste noapte?” Filat susține că în timp ce cetășenii statului vecin, Ucraina sunt niște eroi și luptă pentru patria lor, ai noștri fac probleme pentru “doua mere în cruce”.

Foto:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *