Maia Sandu nu este de acord cu decizia CEC privind rezultatele finale ale alegerilor

Liderul PAS, Maia Sandu, care a fost contracandidatul socialistului Igor Dodon în turul doi de scrutin, care s-a desfășurat la 13 noiembrie, și-a exprimat dezacordul în privința deciziei Comisiei Electorale Centrale (CEC) care, vineri, a aprobat rezultatele finale, informează Puterea.

Maia Sandu a declarat că CEC și-a demonstrat deplina complicitate la legalizarea fraudei electorale, consolidând astfel regimul anticetățenesc, și a ignorat zeci de mii de cetățeni care nu au putut vota din cauza obstacolelor create tot de autorități.

Contestația depusă de noi, precum și cele depuse de mii de cetățeni din diasporă la CEC au fost, din nou, neglijate, a atras atenția Maia Sandu, amintind că anterior așa a procedat și cu sesizările privind finanțarea PSRM și PDM.

Maia Sandu a declarat că „toate încălcările Constituției și ale Codului electoral” vor fi contestate în instituțiile de drept.

Precizăm că, vineri, CEC a publicat rezultatele finale ale alegerilor prezidențiale din turul doi, anunțând oficial că Igor Dodon din partea PSRM este președintele ales al R. Moldova. Igor Dodon a acumulat în turul doi 834.081 de voturi, iar Maia Sandu – 766.593 de voturi. La alegeri au participat 1.614.023 de alegători.

Foto: fb.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *