Raportul privind rezultatele scrutinului prezidențial a ajuns la Curtea Constituțională

Comisia Electorală Centrală (CEC) a prezentat, luni, Curţii Constituționale, procesul-verbal privind totalizarea rezultatelor alegerilor prezidențiale în vederea confirmării rezultatelor alegerilor și validării mandatului de Președinte al R. Moldova, comunică Puterea.

Curtea Constituţională va confirma sau infirma, printr-un aviz, legalitatea alegerilor în termen de zece zile de la primirea actelor de la CEC, dar nu mai devreme de soluţionarea definitivă de către instanţele de judecată a contestaţiilor depuse conform procedurilor stabilite de legislaţie.

Precizăm că, azi, liderul PAS, Maia Sandu, fost candidat la funcția de președinte al R. Moldova din partea PAS, PLDM și PDA, a anunțat că a depus o plângere penală împotriva șefei CEC şi a ministrului de Externe, învinuindu-i de sabotare cu bună știință a votului cetățenilor din diaspora și cerând dmiterea lor. De menționat că reprezentanţii diasporei moldovenești din patru țări au depus azi cereri de chemare în judecată în care reclamă încălcarea dreptului constituțional la vot.

Amintim că rezultatul turului doi de scrutin, Igor Dodon, care a candidat din partea PSRM a fost ales președinte al R. Moldova, obținând 834.081 de voturi. La 18 noiembrie, PSRM a acceptat cererea lui Igor Dodon cu privire la retragerea calității de membri al acestui partid.

Foto: adevarul.md

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *