Fruntaș democrat despre o posibilă lărgire a majorității parlamentare

Președintele Parlamentului, vicepreședintele PDM, Andrian Candu nu exclude că PD ar putea reveni la discuțiile ce țin de reconfigurarea majorității parlamentare prin cooptarea deputaților PPEM.

Andrian Candu a declarat într-un interviu pentru deschide.md că subiectul respectiv a fost discutat de câteva ori, iar în vara anului 2016 s-a ajuns foarte aproape de momentul de a-i avea parteneri în majoritate pe cei din PPEM.

Democratul Candu a afirmat că este oportun de a se reveni la acest subiect.

„Eu cred că domnul Leancă şi echipa dumnealui ar putea face parte din majoritate şi nu mă refer neapărat la funcţii, la condiţii, ci la faptul că tot ce facem noi se înscrie în echipa lui şi a echipei pe care o conduce”, a declarat Andrian Candu.

Întrebat dacă PL ar putea agrea prezența PPEM în majoritate din cauza relațiilor problematice dintre cele două formațiuni pe filiera Primăria Capitalei şi CMC, Andrian Candu a spus că „dacă vom reuşi să facem abstracţie de ce se întâmplă la Primărie şi să ne punem scopuri mult mai sus decât Primăria, cred că vom reuşi”.

PPEM are în Parlament doi deputați – Iurie Leancă și Eugen Carpov.

Amintim că, la finele lunii iulie 2016, PPEM a semnat cu majoritatea parlamentară un Acord privind stabilirea unui parteneriat național pentru integrare europeană, document ce vizează un parteneriat pentru modernizarea Moldovei și integrarea ei în UE. Atunci s-a decis că deputatul Iurie Leancă va conduce Consiliul parlamentar de integrare europeană.

Foto: parlament.md

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *