Speranța lui Vlad Filat s-a spulberat

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a respins recursurile avocaților lui Vlad Filat și pe cel al procurorilor, considerându-le inadmisibile și calificându-le vădit neîntemeiate, asta însemnând că fostul premier rămâne condamnat la 9 ani de detenție.

Într-un comunicat al Biroului de Avocați, citat de deschide.md, se menționează că apărătorii lui Vlad Filat au solicitat casarea integrală a sentinței emise de Judecătoria Buiucani, casarea parțială a deciziei Colegiului penal al Curții de Apel Chișinău, rejudecarea cauzei şi pronunţarea unei noi hotărâri în acest dosar. Avocaţii cer achitarea şi eliberarea lui Vlad Filat din detenţie. În acelaşi timp, apărătorii insistă ca recursul să fie examinat în cadrul unei şedinţe publice, iar magistraţii să se pronunţe asupra tuturor motivelor invocate.

Amintim că ex-premierul Vlad Filat a fost condamnat pentru trafic de influenţă şi corupere pasivă la 9 ani de închisoare în data de 27 iunie 2016. La 11 noiembrie 2016, Curtea de Apel Chișinău a menținut decizia Judecătoriei Buiucani în privința lui Vlad Filat.

Fostul premier Vlad Filat a fost a fost reținut la 15 octombrie 2015, după ce Parlamentul i-a ridicat imunitatea. Vlad Filat pledează nevinovat și susține să dosarul este unul politic.

Foto: captură video

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *