Ex-premierul Vlad Filat merge la CtEDO

Avocații lui Vlad Filat, condamnat la 9 ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi corupere pasivă, au anunțat că fostul premier se va adresa la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CtEDO).

Anunțul vine după ce, ieri, Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a respins recursul avocaților lui Vlad Filat, dar și pe cel al procurorilor, considerându-le inadmisibile și calificându-le vădit neîntemeiate.

Casa de avocatură „Popa și Asociații” a difuzat un comunicat de presă în care au catalogat decizia emisă de magistrații de la CSJ drept una ilegală și inechitabilă.

„Hotărârea magistraților nu poate fi calificată altfel, decât ca o execuție publică a lui Vlad Filat, care demonstrează odată în plus că dosarul său este unul politic, instrumentat la comandă. Vlad Filat nu a avut parte de un proces echitabil”, se arată în comunicat.

Casa de avocatură „Popa și Asociații” admite că magistrații s-au lăsat atrași în jocuri politice şi nu s-au condus de buchea legii. „CSJ a ratat șansa istorică de a repara erorile grave care au fost admise în dosarul lui Vlad Filat şi a lăsat o pată pe faţa justiţiei moldoveneşti”, se menționează în comunicat.

Ex-premierul Vlad Filat a fost condamnat pentru trafic de influenţă şi corupere pasivă la 9 ani de închisoare în data de 27 iunie 2016. La 11 noiembrie 2016, Curtea de Apel Chișinău a menținut decizia Judecătoriei Buiucani în privința lui Vlad Filat. Vlad Filat a fost a fost reținut la 15 octombrie 2015, după ce Parlamentul i-a ridicat imunitatea. Fostul premier pledează nevinovat și susține să dosarul este unul politic.

Foto: sputnik.md

3 Responses to Ex-premierul Vlad Filat merge la CtEDO

  1. miroslav says:

    noi parca tindem spre Europa, ajustam legislatia, luptam cu coruptia. Filat crede ca pentru acoperirea furtului miliardului si multe altele CEDO premiaza???

  2. Valeriu says:

    Filat, poate ajunge cu toata maimutareala? Chiar crezi ca CEDO o sa iti dea dreptate cind si copii stiu ca est vinovat?

  3. Teodor says:

    Dar noi unde sa mergem ca cineva sa-l oblige pe Filat sa ne intoarca miliardele? Cite nedrptate in lumea asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *