Năstase și Sandu critică uninominalul PDM-ului

Liderul Partidului „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, și președintele Partidului „Acțiune și Solidaritate”, Maia Sandu, critică inițiativa PDM, lansată azi de Vlad Plahotniuc, privind trecerea de la actualul sistem electoral la cel uninominal.

Năstase a declarat că inițiativele PDM sunt de fapt niște tentative de compromitere şi denaturare a voinţei alegătorilor, „în spatele căreia se ascunde intenţia clanului Plahotniuc-Dodon de a se menţine la putere cu orice preț”.

Potrivit lui Năstase, pentru a evita moartea politică, „regimul încearcă să folosească drept colac de salvare modificarea sistemului electoral, pe modelul realizat deja în Găgăuzia”.

Liderul Partidului „Acţiune şi Solidaritate”, Maia Sandu, susține că „reformarea clasei politice a R. Moldova înseamnă, în primul rând, eliberarea ei de corupți și de corupători, cel mai mare dintre ei fiind Plahotniuc”.

Liderul democraților, Vlad Plahotniuc a anunțat azi că PDM va promova modificarea sistemului electoral prin introducerea votului uninominal. Reforma urmărește eliminarea traseismului politic al deputaților și responsabilitatea acestora față de electorat. PDM propune, de asemenea, ca Diasporei să-i fie acordat dreptul de a-și alege reprezentanții săi în Parlament.

Foto: fb.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *