Un eventual referendum ar costa 75 mil. de lei

Cheltuielile pentru un eventual referendum republican consultativ s-ar ridica la circa 75 de mil. de lei, a confirmat Comisia Electorală Centrală pentru IPN.

CEC a mai precizat că nu a primit decretul președintelui pentru desfășurarea referendumului republican consultativ, semnat la 28 martie, dar că acesta va căpăta putere juridică din data publicării în „Monitorul Oficial”. Ulterior, CEC va putea să lanseze procedurile de organizare și desfășurare a referendumului. CEC va aproba devizul de cheltuieli și îl remite Guvernului pentru identificarea resurselor financiare.

Președintele Igor Dodon a semnat marți seara, 28 martie, la întrevederea în format lărgit cu mass-media, un decret privind desfășurarea unui referendum consultativ republican. La referendum cetățenii urmează să răspundă la patru întrebări: abrogarea legii care pune pe umerii cetățenilor miliardul sustras din sistemul bancar; acordarea președintelui a împuternicirilor de dizolvare a Parlamentului; reducerea numărului deputaților de la 101 la 71; studierea în școli a „Istoriei Moldovei”.

Foto: evz.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *