Noua structură a Guvernului anunțată de Plahotniuc

Liderul democrat, Vlad Plahotniuc, a anunțat, miercuri, că PDM va susține continuarea reformei administrației centrale și a oferit Guvernului mandat politic deplin pentru implementarea acesteia.

Plahotniuc a declarat că este vorba despre o reformă totală a Guvernului, dar și a agențiilor, cu renunțarea la practica partajărilor politice a funcțiilor.

„Această metodă, chiar dacă o regăsim și în multe state europene, nu este bună și nu a funcționat bine în Moldova. Noi am propus aceasta acum, când s-ar părea că PDM-ului îi convine actuala formulă matematică. Cei pe care îi numim în funcții trebuie să fie în primul rând profesioniști în domeniile pe care le conduc”, a declarat Plahotniuc.

Proiectul PDM de reformare a Guvernului, după cum a anunțat Plahotniuc, prevede că Guvernul, condus de Prim-ministru, va avea trei vicepremieri, pornind de la prioritățile Guvernului, și nouă ministere, față de 16 existente acum. Cele nouă ministere reformat se propun a fi următoarele: Ministerul Economiei și Infrastructurii, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ministerul Finanțelor, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justiției, Ministerul Apărării, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Ministerul Sănătății și Protecției Sociale, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Mai multe agenții urmează să fie comasate.

Democratul a mai spus că în realizarea acestei reforme nu vor fi acceptate compromisuri sau jumătăți de măsură, menționând că reforma Guvernului este un test pentru guvernare.

Foto: pdm.md

2 Responses to Noua structură a Guvernului anunțată de Plahotniuc

  1. miroslav says:

    plaha a spus ca pe viitor n-o sa mai existe partajare politica a functiilor in guvern – asta merita de salutat. In rest, profesionisti sa fie si sa-si faca treaba!

  2. AlexV says:

    Imi place noua structura, demult trebuia, ca nu avem o tara asa mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *