Expert: Partidul DA încearcă o revenire în prim-planul politicii

Analistul politic, Vlad Țurcanu, a opinat în cadrul emisiunii „Ora de vârf” de la „Radio Chișinău” că, prin protestele anunțate duminică de Platforma DA, partidul lui Andrei Năstase încearcă o revenire în prim-planul politicii de la Chișinău.

Vlad Țurcanu a remarcat, în contextul protestelor societății civile și ale partidelor extraparlamentare față de schimbarea sistemului de vot, importanța implicării cetățenilor în procesele politice.

„Este important să înțelegem cu toții că e nevoie ca societatea să se pronunțe pe marginea unor decizii pe care le ia puterea, într-un mod civilizat bineînțeles, pentru că mai auzim și astăzi voci care spun că contribuția societății, a cetățenilor la procesele publice se limitează la participarea cetățenilor la vot, ceea ce este o gravă eroare”, a declarat Vlad Țurcanu.

Liderul DA, Andrei Năstase a anunțat că la 14 mai la Chișinău se preconizează „un mare protest naţional” împotriva intenției guvernării de a schimba sistemul electoral.

Foto: captură video

3 Responses to Expert: Partidul DA încearcă o revenire în prim-planul politicii

  1. Oleg says:

    Dar de ce fostele proteste nu lau multumit pe Nastase? Nu a ajuns la putere? De ce acum este contra lui Dodon cu care mergea la brat ? Nu ia ajuns scaune si lu asta? Asa proteste sunt prostesti, ii facem imagine Maiei si Nastase.

  2. Shor says:

    Mă faceti să rîd….in care prim plan bai nebunilor, voi vroiati sa spuneti ca vor sa vina in prim planul manipularilor. PPDA deja a ingropata,deja e moarta, voi ce chiar nu vedeti ca lumea nu mai are incerdere in Nastase.

  3. Realist says:

    Degeaba se ascund pe dupa ONG-uri, degeaba platesc oameni sa iasa la proteste, ca oricum nu-i mai crede nimeni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *