„Cod roșu” la Chișinău! PSRM a marcat 20 de la fondare

Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) a marcat, sâmbătă, 1 iulie, 20 de ani de la fondare.  Evenimentul s-a desfășurat cu fast în hotelul de lux „Radisson Blue” din Chișinău, decorul sălii de conferințe fiind predominant de culoarea roșie.

La eveniment au participat circa 700 de membri ai partidului, activiștii aripii de tineret a partidului – „Garda Tânără”, reprezentanți ai misiunilor diplomatice, personalități politice, precum și zece delegații ale unor partide politice din Rusia, China, Turcia, Azerbaidjan, Coreea de Nord, Armenia și Ungaria.

În discursul rostit la ceremonia PSRM, președintele Igor Dodon a menţionat că partidul are o echipă puternică, o infrastructură de partid ramificată şi cel mai important: ideologie, principii și identitate politică.

Liderul PSRM, Zinaida Greceanâi, a vorbit despre realizările partidului din ultimii 20 de ani, și a anunțat sarcina principală pentru viitorul apropiat, obținerea majorității PSRM în Parlament în urma alegerilor parlamentare, și formarea unui „guvern național”.

Mai mulți oaspeți din străinătate, reprezentanți ai unor partide politice, au rostit discursuri la ceremonia socialiștilor.

PSRM a fost constituit la 29 iunie 1997, înregistrat de Ministerul Justiţiei la 6 august acelaşi an. Între 2005–2011 formaţiunea a avut denumirea de Partidul Socialiştilor din Moldova „Patria-Rodina” (PSMPR). În perioada 2011–2016, funcţia de preşedinte al PSRM a fost exercitată de Igor Dodon, iar după alegerea sa în funcţia de șef al statului, lider al socialiştilor a fost desemnată Zinaida Greceanâi. Socialiștii au în Parlament 24 de mandate.

Foto: socialistii.md

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *