Administratorul unei școli auto din Comrat, reținut pentru trafic de influență

Administratorul filialei Cahul a școlii auto din Comrat a fost reținut de ofițerii și procurorii anticorupție, fiind bănuit de trafic de influență.

Cazul a ajuns în vizorul DGT Sud a CNA după ce denunțătorul a invocat faptul că suspectul ar fi pretins și primit 650 de euro sub pretextul că poate influența membrii Comisiei de examinare din cadrul Secției Înregistrare a Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto din Comrat pentru a-i evalua pozitiv cunoștințele astfel ca să-i fie facilitată eliberarea permisului de conducere de categoria „B”.

În săvârșirea infracțiunii, managerul ar fi acționat coordonat cu alte persoane.

Bărbatul a fost reținut în flagrant delict la o stație PECO din satul Congaz, raionul Comrat. Banii transmiși sub controlul CNA au fost găsiți în automobilul de serviciu al suspectului. Asupra acestuia, au fost depistate și alte mijloace bănești în suma de aproximativ 1300 de euro.

Managerul Școlii Autor a fost recunoscut în calitate de bănuit și reținut pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă o pedeapsă cu închisoare de până la șase ani sau amendă în mărime de până la 200 mii de lei.

Foto: cna.md

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *