Descinderi la Guvern ale procurorilor și ofițerilor anticorupție

Procurorii anticorupție si ofițerii CNA efectuează percheziții în sedile Guvernului și Ministerului Justiției. Acestea ar fi făcute în contextul unor dosare de corupție cu implicarea unei rețele de funcționari implicați în eliberarea frauduloasa a actelor și apostilarea acestora pentru cetățenii R. Moldova și pentru cei străini.

Ministerul Justiției, Vladimir Cebotari, citat de deschide.md, și-a exprimat speranța că bănuielile de corupție în privința unor angajați ai ministerului său, nu se vor adeveri.

„Se fac percheziții în biroul unui angajat de la Direcția Apostila. Noi oferim tot suportul pentru că atunci când există niște bănuieli, procurorii trebuie să aibă posibilitatea să le verifice. Totuși, eu sper foarte mult, ca bănuielile să nu fie adevărate”, a declarat ministrul.

„Este vorba despre mai multe dosare de corupție și trafic de influență în care sunt vizați angajați ai ministerelor justiției și educației, notari, dar și reprezentanți ai unor birouri de traduceri. Aceste persoane sunt suspectate de perfectarea ilegală a unor acte pentru cetățeni moldoveni și străini”, a spus pentru același portal Angela Starinschi, ofițer de presă al CNA.

Foto: gov.md

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *