„Cadoul” făcut de Maia Sandu lui Igor Dodon de Ziua Independenței

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) condus de Maia Sandu a făcut publică o declarație de Ziua Independenței în care în declară „trădător de țară” pe președintele Igor Dodon.

Potrivit PAS, Dodon acţionează împotriva intereselor R. Moldova, acţionează în interesul Rusiei, devenind un „vasal” al preşedintelui Putin, în loc să promoveze interesele naţionale ale R. Moldova.

„E de datoria noastră să condamnăm și să oprim acţiunile de trădare ale cetăţeanului Dodon Igor împotriva statului R. Moldova și a cetățenilor”, se menționează în declarația citată.

PAS îl acuză pe Dodon că folosește finanţare obscură, din afara ţării, atât din off-shoruri, cât şi din Rusia pentru tot felul de activităţi ce au drept scop promovarea imaginii sale, pentru controlarea mass-mediei, pentru concerte și alte evenimente care promovează imaginea PSRM și a Rusiei.

Potrivit declarației, Igor Dodon promovează și stimulează separatismul, inclusiv în Găgăuzia, și a subminat direct capacitatea de apărare a R. Moldova, prin interzicerea participării armatei naţionale la exerciţii militare regionale, inclusiv pentru misiunile pacificatoare.

PAS cere Procurorului General al R. Moldova să inițieze o anchetă cu privire la acțiunile de subminare a statului de către cetățeanul Dodon Igor, iar Parlamentul să decidă punerea sub acuzare a acestuia pentru infracțiunea de Trădare de Patrie. Formațiunea politică va depune o plângere penală oficială pe numele lui Igor Dodon.

Foto: tvc21.md

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *