Premierul Filip a intrat în război deschis cu președintele Dodon

Prim-ministrul Pavel Filip şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu refuzul repetat al Preşedintelui R. Moldova, Igor Dodon, de a asigura participarea Armatei Naţionale la exerciţiile militare internaţionale, care au ca scop sporirea profesionalismului şi a nivelului de pregătire al militarilor moldoveni.

„Recent a fost refuzată participarea la instruire în Ucraina. Înainte de asta a mai fost refuzată participarea la cinci  instruiri peste hotare. Neparticiparea la aceste șase aplicaţii ar constitui mai mult de cinci milioane de lei”, a menţionat Pavel Filip.

Premierul a declarat că bugetul pentru aplicaţii militare şi pentru instruiri este oferit de partenerii de dezvoltare ai R. Moldova (80%), iar Guvernul prin lege este obligat să asigure creșterea capacităţilor Armatei Naționale.

La propunerea premierului, pe ordinea de zi a şedinţei a fost inclusă suplimentar şi aprobată hotărârea de Guvern privind participarea unui contingent militar al Armatei Naţionale la stagiul de instruire „Rapid Trident”, organizat în perioada 7 -23 septembrie, în Ucraina, și la care vor participa 57 de militari moldoveni.

Foto: independent.md

4 Responses to Premierul Filip a intrat în război deschis cu președintele Dodon

 1. vavan says:

  Eu ma uit ca Dodon vrea sa arate ca are c… ,numai ca el in realitate nu le are ,numaicit ca se v… da el trebuie sa mai inteleaga un lucru ca el daca ii prisidinti ap poate sa faca ce vrea. Dodon poate c el se crede Pup Zemli, da el nu gindește cu capul. Mai ales că neparticiparea la aceste 6 aplicaţii ar constitui mai mult de cinci milioane de lei.

 2. Oleg says:

  Filip pentru cetateni, dar Dodon pentru Kremlin !

 3. Adevarul says:

  Daca tot Filip nu a reusit ca sa convinga ca armata sa plece in Ucraina, atunci sper cel putin ca cei de la ONU vor sustine Moldova in cererea lor de a fi retrasa armata rusa de pe teritoriu R.Moldova.

 4. Arcadie says:

  Dodon se va trezi ca va fi demis daca si in continuare va face jocul Kremlinului. Slava domnului avem in Parlament o majoritate prro-europeana stabila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *