Igor Dodon a blocat hotărârea Guvernului Filip; Vrea un verdict al Curții Constituționale

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, a suspendat hotărârea Guvernului de astăzi privind participarea militarilor moldoveni la exerciții militare în Ucraina.

„Pentru prima dată în calitatea mea de șef al statului, am decis să fac uz de dreptul meu constituțional, conform art.88 al. i din Constituția RM care prevede că șeful statului „suspendează actele Guvernului, ce contravin legislaţiei, până la adoptarea hotărârii definitive a Curţii Constituţionale”, a menționat Igor Dodon.

Președintele acuză că Guvernul a încălcat prevederile Legii cu privire la apărarea naţională, care prevede că participarea unor unităţi ale Armatei Naţionale la exerciţii militare comune în străinătate se aprobă de către Comandantul Suprem al Forţelor Armate, adică de șeful statului.

Igor Dodon consideră că militarii moldoveni nu trebuie să participe la exercițiile militare desfășurate sub egida unui sau altui bloc militar, deoarece Moldova este un stat neutru. Dodon a precizat că nu va împiedica participarea militarilor moldoveni la exerciții de pacificare sub egida ONU.

Foto: president.md

2 Responses to Igor Dodon a blocat hotărârea Guvernului Filip; Vrea un verdict al Curții Constituționale

  1. Serghei Burlacu says:

    Dodon nu poate bloca hotarirea guvernului! Filip a zis ca militarii vor participa la acest exercitiu, asa ca hai fara multe discutii!

    • Marin says:

      Eu bai credeam ca va ajunge presedinte si macar din aceasta postura s eva lasa de populismele cu care impresura actiunile sale din fotoliu de deputat. M-am gresit amarnic, prostu-i prost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *