TOPUL specialităților din universități la care s-au înscris cei mai mulți tinerii din Moldova

Cel mai mare concurs din cadrul admiterii la studii superioare din acest an s-a înregistrat la specialitățile „Drept” (18 cereri / 1 loc) și „Finanțe”  (15 cereri / 1 loc).

În topul celor mai solicitate specialități au intrat „Jurnalismul și procese mediatice” (14 cer/1 loc); „Contabilitate” (12 cereri / 1 loc); „Tehnologii informaționale şi comunicaționale” (4 cereri / 1 loc); „Arhitectură” (4 cereri /1 loc); „Tehnologia și managementul alimentației publice (3 cereri /1 loc)”.

Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării informează că cele mai multe locuri bugetare neacoperite în sesiunea curentă de admitere au rămas la specialitățile din domeniile de formare profesională: „Ştiinţe ale educaţiei”; „Ştiinţe umaniste”; „Ştiinţe fizice”; „Matematică și statistică”; „Tehnologii de fabricare și prelucrare”.

În anul de studii 2017/18, în instituțiile de învățământ superior publice și private au fost înmatriculate la studii superioare de licență 11108 de persoane, respectiv 86% fiind înmatriculate în cele 18 instituțiile de stat, iar 14% în cele 11 instituții de învățământ superior private. Planul de admitere la studii superioare de licență a fost realizat în volum de 74%. La studii superioare de master au fost înmatriculate 5177 de persoane, din care 92% au fost înmatriculate în instituțiile publice, iar 8% în cele private. Planul de admitere la studii superioare de master a fost realizat la 84%.

Foto: moldpres.md

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *