Procurorii vor examina cererea PAS în care Igor Dodon este acuzat de trădare de Patrie

Procuratura Generală va examina sesizarea depusă de reprezentanţii Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) în care îl acuză pe Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, de trădare de Patrie.

Șefa serviciului de presă al Procuraturii Generale, Maria Vieru, a menţionat pentru Infotag că „cererea PAS a fost primită, a fost înregistrată şi va fi examinată în timpul apropiat”.

Potrivit ei, în prezent se identifică anchetatorul care se va ocupa de această sesizare.

„Cererea nu va avea vreun statut anumit, ci va fi examinată în regim obişnuit, ca şi oricare alta”, a menţionat ea.

Reprezentanţii PAS au depus cererea la Procuratura Generală pe 29 august. Ei îl acuză pe Preşedintele Igor Dodon de comiterea a două infracţiuni: „Trădare de Patrie” (articolul 337 al CP al RM) şi „Acţiuni intenţionate îndreptate spre aţâţarea vrajbei, diferenţierii sau dezbinării naţionale, etnice, rasiale sau religioase” (articolul 346 al CP al RM).

PAS consideră că Preşedintele „nu acţionează în interesul ţării sale, ci în interesul altui stat – Rusia. El foloseşte finanţare obscură, din afara ţării, pentru a controla mass-media şi a-şi menţine imaginea, susţine ideile separatiste în Găgăuzia şi încalcă în mod deliberat relaţiile de parteneriat ale Moldovei cu SUA, Uniunea Europeană, România şi Ucraina”.

Foto: president.md

3 Responses to Procurorii vor examina cererea PAS în care Igor Dodon este acuzat de trădare de Patrie

 1. Vadim says:

  Traian Basescu despre Maia Sandu: Este straniu chiar si pentru mine sa aud asemenea declaratii din partea unui politician din Republica Moldova, progrese se vad, si ele trebuie recunoscute si sustinute.
  Dar in privinta lui Dodon, doar un orb nu vede ca el e papusa Kremlinului.

 2. Vano says:

  Chiar mii interesant, daca Maia socoate aceast stat capturat, cu tot cu justitie capturata. De ce ia se foloseste de aceasta justitie capturata?

 3. Victor says:

  După asta Dodon o va învinui pe Maia Sandu de trădare. Și cum ar fi straniu, ambii vor avea dreptate. Doi trădători.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *