Igor Dodon prinde în chingi Armata Națională

Președintele Igor Dodon, comandantul suprem al forțelor armate, a emis un ordin prin care interzice componentelor Forțelor Armate să părăsească teritoriului R. Moldova, fără ca să fie informat în prealabil și în formă scrisă.

Ordinul a fost emis de Dodon în contextul situației privind participarea soldaților moldoveni la aplicațiile militare din Ucraina căreia președintele s-a opus.

Mai mult, Igor Dodon solicită „în mod categoric” demiterea viceministrului Apărării, Gheorghe Galbura, pentru încălcarea ordinului comandantului suprem al forțelor armate și a dispus inițierea unei anchete de serviciu în cadrul Forțelor Armate, cu identificarea persoanelor responsabile de încălcarea ordinului comandantului suprem și aplicarea față de aceștia a sancțiunii de retrogradare în grade militare și retrogradare în funcții.

De asemenea, președintele Dodon a obligat Comandamentul Suprem al Forțelor Armate să prezinte lunar în scris spre coordonare cu comandantul suprem planul de activități ale Forțelor Armate cu referire la colaborarea militară internațională, indiferent de tipul acesteia.

Președintele Dodon a acuzat Guvernul că încearcă să facă uz de diverse șiretlicuri juridice pentru a implica moldovenii în exerciții militare ale NATO și profită de iresponsabilitatea unor conducători ai Armatei. Dodon a acuzat că foștii miniștri ai Apărării, propuși cândva de PL și PLDM, au creat front comun cu actualul Guvern, pledând pentru aderarea la NATO și pentru renunțarea la statutul de neutralitate a R. Moldova.

Foto: fb.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *