Precizările BNM privind acțiunile civile în privința „Grupului Shor”

Banca Națională a Moldovei (BNM) informează că încă în anul 2015 au fost înaintate acțiuni civile în privința unor companii din „grupul Shor”.

Reacția BNM vine după ce presa a scris că asemenea acțiuni civile nu ar fi fost intentate.

Potrivit BNM, acum doi ani, BC „Banca Socială” S.A. a depus cereri de chemare în judecată a societăților comerciale SRL „Caritas Group”, „Voximar-Com” SRL.

Conform informațiilor prezentate de BC „Banca Socială” S.A., aflată în proces de lichidare, aceasta deja dispune de patru hotărâri judecătorești definitive cu privire la încasarea de la SRL „Caritas Group” și alte trei societăți comerciale, incluse în grupul cunoscut de public drept „Grupul Shor”, a datoriei în valoare totală de peste 12 mlrd de lei. Acțiunea civilă împotriva „Voximar-Com” SRL, în valoare de circa 3 mlrd. lei se află pe rol în instanța de apel.

La fel, potrivit lichidatorilor Băncii de Economii S.A., BC „Banca Socială” S.A. și B.C. „Unibank” S.A., la sesizarea băncilor în cauză, au fost intentate multiple cauze penale, care includ și acțiuni civile intentate în procesul penal de încasare a prejudiciilor suportate de bănci.

Foto: tv7.md

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *