Andrian Candu efectuează o vizită oficială în Turcia

Președintele Parlamentului Andrian Candu se va afla în perioada 12-14 septembrie a.c. în Turcia, unde efectuează o vizită oficială, la invitația omologului său, Ismail Kahraman, spciherul Marii Adunări Naționale a Turciei.

Oficialii urmează să discute despre fortificarea relațiilor moldo-turce pe dimensiunea parlamentară în cadrul Grupului de prietenie, inclusiv a organizațiilor internaționale, dar și despre colaborarea eficientă cu autoritățile UTA Găgăuzia pe platforma legislativului.

Vizita în capitala Turciei a lui Andrian Candi și a delegației care îl însoțește va începe cu depuneri de flori la Mausoleul Anıtkabir din Ankara, construit în cinstea lui Mustafa Kemal Ataturk, fondatorul Turciei moderne şi primul preşedinte al Republicii.

Programul vizitei include o serie de întrevederi oficiale și o Recepție oficială dedicată aniversării a 26 de ani de independență a R. Moldova, în cadrul căreia, Andrian Candu se va întâlni cu Diaspora și corpul diplomatic al R. Moldova acreditat la Ankara.

Foto: parlament.md

2 Responses to Andrian Candu efectuează o vizită oficială în Turcia

  1. Oleg says:

    Corect e bine venita ideia ca inalti nostri sa se intilneasca cu moldoveni din tara cuvenita unde merge in vizita.

  2. Adevarul says:

    In timpul vizitei precedente intre oficialii din Moldova si Turcia sa ajuns la un acord in care moldovenii care muncesc in Turcia vor putea primi pensii de acolo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *