„Execuția” politică a lui Dorin Chirtoacă a fost fixată de ziua unchiului său, Mihai Ghimpu

Referendumul de demitere din funcţie a primarului general al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, va avea loc pe 19 noiembrie a.c.

Pentru aceasta au votat 26 de consilieri, cu excepţia a 12 consilieri din partea Partidului Liberal (PL). Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, primarul suspendat al capitalei, Dorin Chirtoacă, a menţionat că acest referendum nu ar avea scopul de a apăra interesele locuitorilor din Chişinău.

Cei care solicitat includerea în mod prioritar pe ordinea de zi a şedinţei CMC de la 12 septembrie a subiectului privind organizarea referendumului de demitere a primarului Dorin Chirtoacă au fost consilierii municipali socialişti.

„Am spus de prin iunie că s-ar putea ca dosarele să fie pregătite pentru referendum. Este cinic să pui referendumul de ziua de naştere a lui Mihai Ghimpu. Cineva doreşte să-i facă un cadou? Aceasta denotă josnicia celor care l-au pus la cale, l-au trâmbiţat, l-au trecut prin judecăţi şi CMC, iar, în acelaşi timp, confirmă că scopul lor este unul meschin şi nu de a apăra interese locuitorilor Chişinăului”, a scris Chirtoacă pe o rețea de socializare.

Legea prevede că demiterea primarului prin referendum se poate face cu cel puțin același număr de alegători câți au votat pentru alegerea sa. La alegerile locale din 2015, pentru Dorin Chirtoacă au votat peste 163 de mii 500 de alegători, potrivit trm.md. Primarul Capitalei se află în arest la domiciliu, fiind judecat pentru luare de mită și trafic de influență în dosarul parcărilor cu plată. În alt dosar, primarul este suspectat şi de depăşirea atribuţiilor de serviciu.

Foto: captură video

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *