Un înotător din Moldova a trecut înot Gibraltarul

Sportivul amator din Moldova, Dmitri Voloșin, a trecut înot strâmtoarea Gibraltar, traversând distanța de 18 km. Împreună cu Voloșin, au înotat și doi sportivi din SUA și Franța.

Rezultatul sportivilor a fost înregistrat, la 10 septembrie, de Asociaţia de Traversare a Strâmtorii Gibraltar. Pentru a traversa înot strâmtoarea, Dmitri Voloșin a avut nevoie de 4 ore și 27 de minute.

„Traversând înot strâmtoarea Gibraltar pot să spun un lucru – nu există nimic imposibil. După ce am finalizat și am desfăcut drapelul Moldovei deasupra capului, emoțiile m-au copleșit și voiam să cuprind tot Pământul”, – și-a împărtășit impresiile Voloșin.

Înotătorul moldovean a traversat strâmtoarea în condițiile unui vânt cu viteza de 35-40 km/oră. În punctul de start, înălțimea valurilor ajungea până la doi metri.

În anul 2014, strâmtoarea a fost traversată și de moldoveanul Ion Lazarenco.

În lume sunt doar aproape 1400 de oameni care au reușit să traverseze înot strâmtoarea Gibraltar, considerată un test veritabil pentru înotători.

Traversarea înot a strâmtorii Gibraltar este una dintre etapele pentru a intra în clubul „Șapte Oceane” (Oceans Seven). În prezent, în lume sunt doar 6 persoane care au reușit să înoate cele șapte : Gibraltarul, La Manche, Canalul de Nord, Canalul Catalina, strâmtoarea Molokai, strâmtoarea Tsugaru și strâmtoarea Cook.

Foto: point.md

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *