Turcia vrea să deschidă o bancă comercială la Chișinău și declară un potențial investițional pentru Moldova de circa 1 mlrd. USD

Autoritățile turce sunt interesate în deschiderea în R. Moldova o unei bănci comerciale și va susține instituirea unui Birou comercial-economic ca în cadrul Ambasadei R. Moldova.

Declarații în acest sens a făcut, la Ankara, Ismail Kahraman, președintele Marii Adunări Naționale a Turciei, în cadrul unei întrevederi cu spicherul Andrian Candu.

Ismail Kahraman a menționat că cele două măsuri ar contribui la amplificarea relațiilor economice și comerciale moldo-turce.

„Avem potențial de creștere a investițiilor în R. Moldova până la un miliard de dolari”, a declarat oficialul turc.

Spicherul Andrian Candu a declarat că în prezent relațiile moldo-turce cunosc o impulsionare pe toate dimensiunile: comercială, economică, culturală și politică. Andrian Candu i-a mulțumit omologului său pentru sprijinul pe care Turcia îl acordă Moldovei și, în special, regiunii Găgăuzia.

Guvernul de la Ankara a oferit R. Moldova, prin intermediul Agenției Turce pentru Cooperare și Coordonare (TIKA), o asistență financiară și tehnică în valoare de 33 mil. USD.

Foto: mec.gov.md

3 Responses to Turcia vrea să deschidă o bancă comercială la Chișinău și declară un potențial investițional pentru Moldova de circa 1 mlrd. USD

  1. Inga says:

    Interesant, numai se duce Candu in Turcia si indata se incep investitii si milioane venite in tara. Se pare ca trebuie sa-l alungam mai des din tara.

  2. andrei says:

    Filat a furat un miliard, Candu aduce investiții de un miliard! Simțiți diferența???

  3. Serghei Burlacu says:

    Sa nu fi acut acordul cu FMI semnat, nu era sa investeasca nimeni in Moldova

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *