Pavel Filip îi pune sare pe rană lui Igor Dodon

Premierul Pavel Filip a anunțat că a luat act de refuzul președintelui Igor Dodon privind candidatura lui Eugen Sturza la funcția de ministru al Apărării, declarând că Guvernul a înaintat repetat aceeași candidatură.

Pavel Filip a calificat acțiunile și declarațiile lui Igor Dodon ca fiind declaraţii fără efect, acuzându-l pe președinte că subminează armata și nu se conduce de interesele ţării.

Premierul a spus că în cazul în care președintele va refuza din nou acceptarea candidaturii propuse, acesta va încălca Constituția țării, existând şi o hotărâre a Curții Constituționale foarte clară pe această temă, care spune că președintele este obligat să accepte a doua nominalizare și să nu blocheze instituția.

Amintim că ieri, președintele Igor Dodon a refuzat candidatura lui Eugen Sturza și i-a recomandat-o Guvernului pe cea gen. Victor Gaciuc. Dodon a declarat categoric că nu va promova în funcție persoane incompetente.

Foto: gov.md

2 Responses to Pavel Filip îi pune sare pe rană lui Igor Dodon

  1. Ilie says:

    E strîns cu ușa de tot acum Dodon, Constituția îl obligă acum să accepte propunerile venite de la guvern repetat, RM își întărește relațiile cu NATO, iar Plahotniuc vre să întroducă în Constituție cursul UE, un fel de început de sfîrșit pentru Dodik

  2. Vova says:

    Decât Gaiciuc mai bine Sturza, nu ați văztu candidatul lui Dodon cum spune că cea ce au făcut rușii în Ucraina e ceva normal?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *