Maia Sandu și Igor Dodon mână împreună nori negri spre Plahotniuc și Candu

Două acțiuni ale președintelui Igor Dodon și ale liderului Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, îi vizează direct pe fruntașii PD – Vlad Plahotniuc și Andrian Candu. Atât Dodon, cât și Sandu își propun să-i pună pe cei doi lideri democrați sub urmărire penală, acuzându-i, în unison, de uzurpare a puterii în stat. 

PAS a anunțat miercuri că va depune azi „un denunț la Procuratură împotriva acțiunilor lui Vlad Plahotniuc pentru atragerea la răspundere penală pentru infracțiunea de uzurpare a puterii în stat”.

Și președintele Igor Dodon a declarat că examinează posibilitatea de a se adresa „organelor competente în vederea examinării acțiunilor spicherului Andrian Candu prin prisma Codului Penal.” Dodon s-a arătat nemulțumit de unele declarații ale lui Candu ce-l vizează care ar depăși atribuțiile funcționale ale spicherului, precum și prevederile legislației. „Îi atrag atenția speakerului că astfel de acțiuni pot fi calificate drept uzurpare a puterii în stat, iar pe așa încălcări nu există termen de prescripție”, a menționat Igor Dodon.

Foto: ava.md

One Response to Maia Sandu și Igor Dodon mână împreună nori negri spre Plahotniuc și Candu

  1. Oleg says:

    Se primeste ca basmaua pe care Maia cu Usatii si Dodon au promiso, nu le permite Democratii sa o puie da?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *