Japonia oferă sectorului agrar din Moldova circa 4,8 mln. USD

Proiectul de dezvoltare al agriculturii conservative în Moldova, în cadrul „Programul de Dezvoltare Socială și Economică” a constituit, recent, subiect de discuție dintre E.S., Masanobu Yoshii, ambasador al Japoniei la Chișinău, și Vasile Bâtca, ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Diplomatul nipon a spus în cadrul discuțiilor cu ministrul Vasile Bâtca că în cadrul proiectului, Guvernul Japoniei vrea să ofere Moldovei 106 tractoare.

„Suntem dispuși să oferim sprijin pentru fermierii din Moldova și ne dorim să sporim importul de grâu și vinuri din R. Moldova, întrucât oamenii de afaceri din Japonia au un interes deosebit pentru vinurile moldovenești. În acest sens suntem interesați să inițiem proiecte comune”, a menționat ambasadorul Masanobu Yoshii.

Proiectul de dezvoltare al agriculturii conservative se cifrează la circa 4,8 mln USD. Un acord în acest sens a fost semnat de Guvernele de la Chișinău și cel de la Tokio la 7 martie 2017.

Guvernul Japoniei finanțează în Moldova patru proiecte în domeniul agriculturii, în valoare totală de circa 65 mln. USD.

Foto: noi.md

3 Responses to Japonia oferă sectorului agrar din Moldova circa 4,8 mln. USD

  1. Denis says:

    Moldovenii duc criza de tehnica agricola, asta e una din cele mai mari probleme. Cea mai mare problema este lenea moldovenilor de a se implica in agricultura. Sunt tehnici dezvoltate de a creste aceeasi rosie, din care da roada in jur de 22 kg. per curpan, dar moldovenii mai bine beau un paharel de tulburel decat sa se uite la problemele ce le deranjaza. Tara asta se va duce inainte cand taranul, nu se va jelui, dar se va apuca de lucru. In sate se dau cate 200 de lei pe zi pentru a lucra la sote, pe langa la asta muncitorul este hranit si cinstit, dar la noi se lucreaza doua zile, muncitorul pune mana pe bani si intra intra in betie.

  2. miroslav says:

    cu toate ca ar fi destul de costisitor pentru japonezi importul de grau din Moldova, totusi ei prin grija fata de asigurarea tarii lor cu produsele necesare ne ajuta si pe noi sa ne dezvoltam!

  3. Serghei says:

    Sa nu avut acord cu FMI si aviz pozitiv de la expertii acestei institutii, nu era sa mai promim nici granturi, nici investitii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *