Klaus Iohannis: „Sunt un prieten al Moldovei și o văd orientată spre Vest”

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, joi, la Palatul Controceni, în cadrul întrevederii cu spicherul Andrian Candu, că R. Moldova poate conta pe România și o vede orientată spre Vest.

„Ne bucură felul în care vă prezentați dumneavoastră, majoritatea parlamentară, guvernarea. Guvernul își face treaba cu calm și este foarte important că apar rezultate consistente. De aceea am agreat acordarea ultimei tranșe a împrumutului. Singurul lucru care ne interesează este ca Moldova să fie bine. Puteți să contați în continuare pe noi. Moldova e foarte aproape de sufletul meu. Sunt un prieten al Moldovei și o văd orientată spre Vest”, a declarat președintele României, citat de serviciul de presă al Parlamentului de la Chișinău.

La rândul său, președintele Parlamentului, Andrian Candu a declarat: „Suntem europeni, iar vocația noastră este de a fi în UE. Să mergem pe calea europeană nu e simplu, dar fără România ne-ar fi mult mai greu. Vă mulțumim pentru susținere”.

Andrian Candu și Klaus Iohannis au trecut în revistă și proiectele privind interconectarea sistemului electro-energetic între Moldova și România și gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău. Președintele României a încurajat avansarea implementării lor.

Foto: parlament.md

2 Responses to Klaus Iohannis: „Sunt un prieten al Moldovei și o văd orientată spre Vest”

  1. Arcadie says:

    Moldova acum parcurge aceiasi cale de integrare in UE precum a parcurs-o si Romania. Din acest motiv cred ca trebuie sa preluam la maxim experienta fratior de peste Prut.

  2. Adevărul says:

    Voi trebuie sa fiti un exemplu dupa care sa urmeze R.Moldova, dar totodata sa ne sustineti doar in cazul in care sunt indeplinite toate cerintele si nu doar pentru faptul ca suntem prieteni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *