Maia Sandu respinge „mărul cu vitamine” al PD

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, prim-vicepreședinte al Partidului Democrat din Moldova (PDM) se declară sceptic în privința obținerii majorității parlamentare de către un singur partid la alegerile parlamentare din 2018. Din acest motiv partidele vor trebui să se așeze la o masă și să negocieze o nouă guvernare, inclusiv cu Partidul Acțiune și Solidaritate.

Lidera PAS, Maia Sandu afirmă că formațiunea sa nu va face coaliție cu PDM. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii de dezbateri dintre cei doi politicieni de la postul public de televiziune, Moldova 1.

Potrivit lui Andrian Candu, de când există, PDM nu a făcut coaliție cu niciun partid de stânga, ci doar cu partidele de dreapta. „În situația în care vom reuși să livrăm foarte multe rezultate pentru țară, o să vedeți care va fi situația în noiembrie 2018. Alegerile prezidențiale sunt diferite de cele parlamentare. Oamenii politici trebuie să aibă puțină înțelepciune, încât să nu ardă toate podurile de comunicare”, a menționat președintele Parlamentului, citat de IPN.

Maia Sandu a că declarat PAS nu va face coaliție cu PDM nici până la alegerile parlamentare din 2018, nici după alegeri.

„Dumneavoastră nu aveți nicio treabă cu valorile europene. O să faceți în continuare coaliție cu socialiștii, cu care ați votat și modificarea sistemului electoral. Nu o să fac o alianță cu dumneavoastră, nici cu partidul pe care îl reprezentați pentru că sunteți un pericol împotriva integrării europene a Republicii Moldova”, a replicat Maia Sandu în cadrul emisiunii.

Foto: captură video

2 Responses to Maia Sandu respinge „mărul cu vitamine” al PD

  1. Dumitrița says:

    Maia cu „respingerile ” ipocrite l-a făcut pe Dodon Președinte și acum o să facăî și PSRM-ul partidul ce guvernează Moldova. Strateg din ea ca din mine călugăriță.

  2. Arcadie says:

    Maia isi imagineaza ca e tare sustinuta de electorat , dar asta-i o parere falsa facuta in urma elegerilor prezidentiale. Atunci insa lumea nu a votat pentru Maia, dar a votat impotriva lui Dodon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *