Premierul Pavel Filip: Chișinăul și Moscova nu comunică la nivel guvernamental

Relațiile dintre Moldova și Rusia se află, practic, „în stare de îngheț” pentru că cele două state nu comunică la nivel guvernamental, spune premierul moldovean Pavel Filip. Pe de altă parte, președintele pro-rus al Republicii Moldova, Igor Dodon, are relații excelente cu Kremlinul.

„Nu suntem fericiți deloc cu acest lucru”, a spus Pavel Filip la TV „Moldova 1”.

El a adăugat că pentru Moldova este importantă relația cu Rusia și că își dorește o relație bună cu Rusia.

„Chiar dacă suntem o țară mai mică, ne dorim ca aceste relații să fie bazate pe respect reciproc”, a spus Pavel Filip.

Potrivit Agerpres, relațiile dintre Chișinău și Moscova s-au tensionat la nivel guvernamental după expulzarea a cinci diplomați de la Ambasada Rusiei din Moldova, declararea drept persoană indezirabilă pe teritoriul republicii a vicepremierului Dmitri Rogozin, copreședintele Comisiei bilaterale de cooperare moldo-rusă și emisar al președintelui Vladimir Putin pentru Transnistria, din cauza declarațiilor sale jignitoare la adresa autorităților moldovene.

Pe de altă parte, președintele pro-rus al R. Moldova, Igor Dodon, are relații excelente cu Kremlinul și, în special, cu președintele Vladimir Putin cu care se va întâlni la 11 octombrie la Soci, pentru a șasea oară în acest an, în cadrul summitului șefilor de state membre ale CSI.

Foto: fb.com

3 Responses to Premierul Pavel Filip: Chișinăul și Moscova nu comunică la nivel guvernamental

  1. Serghei says:

    Ce sa comunici cu Moscova? Rusii stiu doar s-o faca pe porcii si sa preseze pe toti. Cu ei discutii nu poti sa ai. Nu-l vedeti si pe dodon cat e de ingamfat?

  2. miroslav says:

    m-as fi mirat de-ar fi altfel dupa declararea lui Rogozin persoana non grata )))

  3. Vano says:

    Totul este datorita ca Dodon le-a promis cerul si pamantul, pe cand nu a putut oferi nimic din cauza atributiilor limitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *