Pavel Filip s-a adresat speculanților: „…nu există nici o problemă în legătură cu aceasta”

În ședința Guvernului de miercuri, premierul Pavel Filip a declarat toate condiționalitățile pentru obţinerea asistenței macrofinanciare din partea Uniunii Europene sunt realizate în termen, iar fondurile europene vor ajunge în R. Moldova.

„Pentru toți cei care speculează pe seama neîndeplinirii condițiilor, vreau să le transmit că noi jumătate din condiționalități pentru a primi asistența macrofinanciară le-am îndeplinit. Așa că suntem absolut în termen și nu există nici o problemă în legătură cu aceasta”, a spus Pavel Filip.

Premierul a menționat că majorarea încasărilor bugetare în anul curent, care acoperă toate cheltuielile planificate, a permis neincluderea în proiectul rectificat al bugetului pentru anul 2017 a primei tranșe din asistența macrofinanciară oferită de UE.

Pavel Filip a precizat că asistența europeană ar putea să nu ajungă anul acesta din motive tehnice, dar la sigur va ajunge în Moldova în 2018.

Foto: gov.md

2 Responses to Pavel Filip s-a adresat speculanților: „…nu există nici o problemă în legătură cu aceasta”

  1. Dumitrița says:

    am încredere în actualul Guvern, au dmeonstrat la CNA și Vamă că pot fac ereforme bune așa că așteptăm să eficientizeze și alte instituții ca FISC-ul inspectia muncii etc.

  2. Rustin says:

    Și chiar dacă nu va fi acordată finanțarea, numaidecât să mulțumiți opoziției care ne-a denigrat țara în UE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *