Moldova, acum ai un nou ministru al Apărării! Eugen Sturza declară că Armata are un nou Comandant Suprem

Eugen Sturza a fost învestit în funcția de ministru al Apărării, după ce aceasta a rămas vacantă de la sfârșitul anului trecut, odată cu demiterea lui Anatol Șalaru, și după ce a fost depășit blocajul instituțional, generat de acceptarea candidaturii lui Sturza de către președintele Igor Dodon.

Decretul nr.411 prin care Eugen Sturza a fost numit ministru al Apărării a fost semnat de spicherul Andrian Candu. La ceremonia de învestire a lui Sturza a participat și premierul Pavel Filip.

După depunerea jurământului, Andrian Candu a declarat că țara are nevoie de un Guvern funcțional și, respectiv, de o armată funcțională, iar Eugen Sturza a fost numit în funcție printr-o procedură excepțională și specială, deoarece șeful statul a refuzat să se conformeze legii. Candu și-a exprimat speranța că asemenea situații nu vor mai avea loc. Spicherul l-a asigurat pe noul ministru al Apărării că va beneficia de toatp susținerea.

Premierul Pavel Filip s-a arătat mulțumit de faptul că s-a pus punct unei incertitudini și a remarcat faptul că numirea lui Eugen Sturza în funcție a coincis cu perioada în care trebuie elaborată o nouă Strategie de Apărare și promovate reformele în domeniul Apărării. Pavel Filip a mai spus că relațiile de colborare cu instituțiile internaționale, în special cu NATO, trebuie menținute și dezvoltate. Moldova este o țară neutră, dar asta nu înseamnă că trebuie să rămână în izolare, a declarat Filip.

La rândul său, noul ministru al Apărării, Eugen Sturza a enumerat câteva din prioritățile mandatului său, menționând că Moldova trebuie să se transforme din consumator de securitate în regiune în furnizor. Sturza a declarat că Armata nu trebuie implicată în jocuri politice și a menționat că, pentru Armată, Comandantul Suprem trebuie să fie Poporul.

Eugen Sturza a absolvit Facultatea de Finanțe a ASEM. Între 2009 și 2013 a fost consilier al premierului Vlad Filat, iar între 2013 și 2015 a fot șef al Cabinetului premierului Leancă.

Foto: captură video

One Response to Moldova, acum ai un nou ministru al Apărării! Eugen Sturza declară că Armata are un nou Comandant Suprem

  1. Daniel says:

    Moldova, acum ai un nou ministru al Apărării! Bravo. Să fie într-un ceas bun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *