Andrian Candu a solicitat susținere de la Banca Mondială

Spicherul Andrian Candu a solicitat susținerea experților Băncii Mondiale în perfecționarea cadrului legislativ ce vizează îmbunătățirea mediului de afaceri din R. Moldova, în cadrul întrevederii cu Directorul executiv al Băncii Mondiale, Frank Heemskerk, aflat în vizită la Chișinău.

Președintele Parlamentului a apreciat susținerea financiară și bunele practici oferite de experții Băncii Mondiale autorităților din R. Moldova. Andrian Candu a notat că lupta cu corupția, îmbunătățirea mediului de afaceri, stabilitatea și recredibilizarea sectorului financiar-bancar sunt prioritățile guvernării, incluse în agenda de reforme sincronizată între Guvern și Parlament. În context, Andrian Candu a menționat simplificarea procedurilor și reducerea numărului instituțiilor cu funcții de control și a actelor permisive, precum și adoptarea pachetului legislativ în domeniul bancar.

Directorul executiv al Băncii Mondiale, Frank Heemskerk a încurajat continuarea reformelor în Republica Moldova și înregistrarea progreselor în domeniul economic.

R. Moldova a aderat la Grupul Băncii Mondiale acum 25 de ani. În această perioadă au fost realizate 60 de proiecte în sumă de peste un miliard de dolari. Portofoliul Băncii Mondiale în Moldova include, la această oră, 10 proiecte active cu o sumă totală a angajamentelor de 365,3 mil. de dolari şi 8 granturi cu un buget total de 14,4 mil. de dolari.

Foto: parlament.md

One Response to Andrian Candu a solicitat susținere de la Banca Mondială

  1. Daniel says:

    A venit timpul să începem să ne descurcăm singuri..fără susținere internațională, mai ales a Băncii Mondiale..la noi economia s-a ridicat din genunchi..deci este posibil de încercat singuri să mișcăm lucrurile )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *