250 mil. USD, investiții prognozate în ZEL-uri

Ministerul Economiei și Infrastructurii se așteaptă în următorii doi ani la investiții de 250 milioane de dolari SUA în zonele economice libere din R. Moldova, a declarat vicepremierul Octavian Calmâc, în cadrul unui interviu pentru Moldpres.

„Cel mai atractiv instrument pentru investitori sunt zonele economice libere (ZEL). În Republica Moldova există șapte ZEL-uri, cea mai dezvoltată și ramificată fiind cea de la Bălți”, a menționat ministrul. Oficialul a adăugat că Zona Economică Liberă de la Bălți are reprezentare geografică pe întreg teritoriul țării, inclusiv la Cahul, Căușeni, Strășeni și Orhei. În 2017 în această zonă au fost deschise trei platforme industriale noi, unde sunt încadrate circa 11 mii de persoane.

Octavian Calmâc a făcut referire în context la fabrica de producere a cablajelor pentru sectorul automotive, deschisă recent la Orhei, care până la sfârșitul anului trebuie să ajungă la un număr de angajați de 3 000 de persoane.

Ministrul a declarat că autoritățile planifică să atragă în această zonă în următorii doi ani investiții străine directe de până la 150 mil. USD.

Foto: agora.md

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *