Administratorii unei bănci comerciale, amendați de BNM

Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a decis aplicarea sancțiunii de amendă față de cinci membri ai Comitetului de conducere ai B.C. „ENERGBANK” S.A.

Sancțiunea a fost aplicată urmare examinării rezultatelor controlului complex pe teren efectuat de BNM la această bancă. Suma totală a amenzilor constituie 156 459 lei.

Membrii Comitetului de conducere și ai Consiliului băncii au fost sancționați cu avertisment asupra neadmiterii pe viitor a încălcărilor actelor normative și posibilității de aplicare a unor sancțiuni mai aspre în cazul în care neregulile constatate vor fi comise în mod repetat.

Sancțiunile au fost aplicate după ce în activitatea B.C. „ENERGBANK” S.A. au fost constatate unele încălcări ale Legii instituțiilor financiare și actelor normative ale BNM, identificate pentru perioada controlului. Încălcările constatate nu au afectat limitele prudențiale stabilite de BNM și, prin urmare, nu există riscuri majore pentru stabilitatea băncii. Banca activează în regim normal și prestează toate serviciile propuse, precizează BNM.

Foto: bnm.md

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *