Ministrul Apărării, Eugen Sturza, explică de ce Moldova nu este o țară neutră

Proaspătul ministru al Apărării, Eugen Sturza, consideră că în cazul R. Moldova nu poate fi vorba despre o neutralitate clasică, așa cum este stipulat și în Constituție, atât timp cât pe teritoriul țării staționează o armată străină.

„Noi vom continua să cerem ca această armată rusă să fie retrasă de pe teritoriul R. Moldova cu tot cu muniții și cu tehnica militară. Nu mai avem nevoie de prezența lor aici, dar, totodată, noi avem ca și scop să ne întărim pozițiile, să ne modernizăm Armata Națională”, a declarat Sturza într-un interviu acordat postului de radio Europa Liberă.

Sturza a mai spus că atât timp cât staționează armata rusă pe teritoriul R. Moldova, trebuiesc dezvoltate capacitățile Armatei Naționale.

Ministrul a mai spus că oficiul de legătură cu NATO va fi inaugurat foarte curând la Chișinău și acesta va fi un eveniment foarte important pentru Moldova. Sturza spune că prin acest oficiu va fi stabilită o comunicare mai bună și mai intensivă cu NATO în vederea dezvoltării mai multor proiecte pentru țară.

Eugen Sturza a mai spus că prima vizită în calitate de ministru al Apărării o va face la Bruxelles, la Cartierul NATO, iar a doua la București.

Foto: army.md

One Response to Ministrul Apărării, Eugen Sturza, explică de ce Moldova nu este o țară neutră

  1. Victor says:

    mereu am tins spre neutralitatea care a fost călcată în picioare anume de ruși..această situație nu mai trebuie toleratăă..noi trebuie să scăpăm de sub jugul rusesc..unica posibilitatea este aderarea la NATO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *