SONDAJ. Plahotniuc iese din antirating, iar popularitatea lui Dodon este în cădere liberă

Sondajul realizat de IRI arată că președintele R. Moldova, Igor Dodon, rămâne cel mai popular politician din țară, deși rata de încredere este în scădere. Totodată, liderul PDM, Vlad Plahotniuc, înregistrează o creștere în sondaj.

Potrivit sondajului IRI, Igor Dodon are o rată a încrederii de 26%, în scădere cu 15% față de indicele înregistrat în primăvara acestui an. Acesta este urmat de liderul PAS, Maia Sandu cu 15% (-8%), de liderul DA, Andrei Năstase, și premierul democrat, Pavel Filip cu 6%, în scădere în cazul lui Năstase cu 6% și în creștere cu 2%, în cazul lui Filip.

Topul încrederii continuă cu liderul PSRM, Zinaida Greceanâi – 5% (-20%) și liderul PD, Vlad Plahotniuc – 4% (+2%). Liderul comunist, Vladimir Voronin, înscrie o rată a încrederii de 3%, iar președintele Partidului Nostru, Renato Usatâi – 2%. Acești sunt urmați de democrații Marian Lupu și Andrian Candu cu câte 2%.

Sondajul IRI a fost realizat în perioada 23 septembrie-17 octombrie a.c. pe un eșantion de 1514 de respondenți. Marja de eroare a cercetării este de +/-2,5%.

Colaj: puterea.info

2 Responses to SONDAJ. Plahotniuc iese din antirating, iar popularitatea lui Dodon este în cădere liberă

  1. Teodor says:

    Cel mai important este ca Nastase ramine afara si nu mai vede el parlamentul.

  2. Maria says:

    Dupa ce Russia i-a dat un picior in fund lui Dodon, acum va scade si mai mult. Plaha creste pentru ca merge spre vectorul european si asta ne dorim noi cetatenii, asta si o sa-i aduca succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *